Ovo je jedna od najvećih misterija MUŠKOG VISULJKA! On otkriva KOLIKO ĆE MUŠKARAC ŽIVETI! (FOTO)
Žena viri muškarcu u pidžamu, Foto: profimedia

momci, obratite pažnju

Ovo je jedna od najvećih misterija MUŠKOG VISULJKA! On otkriva KOLIKO ĆE MUŠKARAC ŽIVETI! (FOTO)

Američki naučnici upozoravaju da muškarci s ovim problemom imaju 70 procenata veću šansu da će kraće živeti od ostalih

Objavljeno:

Poznato je koliko jeerektilna disfunkcija vrlo neprijatna za svakog muškarca, ali manje je poznato da to stanje može uticati na životni vek. Američki naučnici upozoravaju da muškarci s ovim problemom imaju 70 procenata veću šansu da će kraće živeti od ostalih.

Iako je uvreženo mišljenje da od erektilne disfunkcije pate uglavnom stariji muškarci, vrlo je raširena i među mlađom populacijom. Skoro 20 procenata muškaraca mlađih od 40 godina ima ovaj problem.

- Ovo stanje može voditi kardiovaskularnim bolestima koje povećavaju rizik od prerane smrti. Već je poznato kako je erektilna disfunkcija povezana s kardiovaskularnim činiocima rizika, uključujući hiperlipidemiju (nenormalno visok nivo masnoće u krvi, holesterola i triglicerida), hipertenziju (visoki krvni tlak), gojaznost, dijabetes i pušenje - objašnjavaju naučnici na Univerzitetu Misisipi.

Žena i muškarac u krevetu
Žena i muškarac u krevetufoto: profimedia

Do tog zaključka su došli nakon što su proučili podatke od 1.790 muškaraca starih između 20 i 85 godina koji su učestvovali u anketi Ispitivanje nacionalnog zdravlja i ishrane 2003. i 2004. godine. Između ostalog, pitanja su pokrivala i detalje o erekciji. Te podatke povezali su krajem 2011. s podacima onih koji su u međuvremenu umrli i zaključili kako je erektilna disfunkcija snažna naznaka prerane smrti.

Naučnici su otkrili da je 557 učesnika ovog istraživanja imalo problema s erekcijom, a nakon gotovo osam godina njih 244 je umrlo. Kod njih 61 uzrok smrti bile su kardiovaskularne bolesti, 64 je preminulog malignih neoplazmi, 12 od hroničnih respiratornih bolesti, a ostali zbog drugih uzroka. U obzir su uzeli godine, telesnu aktivnost, nacionalnost, obim struka, dohodak...

Na kraju su zaključili kako su ispitanici koji su patili od erektilne disfunkcije imali 70 procenata veću šansu od prerane smrti.

Naučnici napominju kako ovakav rezultat njihovog istraživanja ipak treba uzeti u obzir s određenim oprezom jer su potrebna još mnoga istraživanja da bi više znali o tom problemu. Pitanje je koliko su pojedini ispitanici realno ocenili svoju erekciju, odnosno probleme s njom.

Žena i muškarac u krevetu
Žena i muškarac u krevetufoto: profimedia

Bonus video:

Probali smo alkohol na originalne načine!

Žene iz Espresa u misiji "kako se pije koje piće"...Hik!

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.