MAČKA VAM JE LEGLA NA STOMAK? Pazite, to može da znači SAMO JEDNU STVAR!
Mačke mogu pozitivno da utiču na zdravlje ljudi, Foto: Pixabay

neverovatna dejstva predenja!

MAČKA VAM JE LEGLA NA STOMAK? Pazite, to može da znači SAMO JEDNU STVAR!

Svima je poznato kako kućni ljubimci imaju pozitivan uticaj na raspoloženje vlasnika, ali verujemo kako niste znali da oni utiču i na fizičko stanje organizma.

Objavljeno:

Najnovije studije pokazale su da zvuk koji mačke ispuštaju kad predu može pozitivno da utiče na ljudsko zdravlje.

Ovo su prednosti:

Smanjenje stresa

Mačke kad predu, njihov zvuk kreće se na frekvenciji od oko 25 Hz. Budući da je obično reč o niskoj frekvenciji mačijeg predenja, tada dolazi do opuštanja tela i uma. Kada se te frekvencije prenesu sa mačijeg tela na telo njenog vlasnika, doći će i do snižavanja hormona stresa u telu čoveka.

Dolazi do snižavanja krvnog pritiska

Osim što zvuk predenja umanjuje stres, on uspešno i snižava krvni pritisak i pruža pomoć pri disanju. Ljudi koji imaju problem sa povremenim gubitkom daha rekli su kako im je mačka pomogla da taj problem nestane, a sve zahvaljujući njenom predenju na njihovom stomaku.

Leči kosti

Najnovija istraživanja pokazala su kako zvuk mačijeg predenja pomaže u zarastanju preloma. Naime, vibriranje na frekvenciji od 25 do 50 Hz, ubrzava zarastanje kostiju.

Smanjenje srčanih oboljenja

Studija koja je provedena na Univerzitetu u Minesoti pokazala je kako vlasnici mačaka imaju do 40% manju šansu da obole od neke bolesti srca, a sve zbog toga što mačka na stomaku umanjuje nivo stresa i krvnog pritiska.

Borba protiv upala

Ako imate mačku kući, verujemo kako će vam biti drago da saznate i kako mačka na stomaku pomaže u borbi protiv upala, ali i otoka u zglobovima i tetivama.

(Espreso.co.rs/ magazin.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.