Šta vam se može dogoditi s organizmom ako jedete SAMO MESO? (FOTO) (GIF)
Šta vam se može dogoditi sa organizmom ako jedete samo meso?, Foto: pixabay.com

MISLITE DA JE ZDRAVO?

Šta vam se može dogoditi s organizmom ako jedete SAMO MESO? (FOTO) (GIF)

Proteinski šejkovi, jaja i slični načini ishrane mogu prozrokovati velike tegobe u vašem organizmu

Objavljeno: 12:05h
Dragana Vulović

Mnogi treneri zagovaraju ishranu koja se bazira na proteinima bez imalo ugljenih hidrata i tvrde da je na taj način lakše napraviti mišiće ili skinuti telesnu masu.

Šta MOBILNI može da otkrije o VAŠOJ VEZI? (FOTO) (GIF)

Jednolična ishrana koja se bazira samo na proteinima nije ni najmannje zdrava za organizam. Normalne količine proteina zaista pomažu da se izgube kilogrami, ali ne grade mišiće. Prevelike količine proteina mogu izazvati tegobe sa zdravljem. 7 stvari koje se dešavaju organizmu kada se unosi previše proteina:

Šta vam se može dogoditi sa organizmom ako jedete samo meso?
Šta vam se može dogoditi sa organizmom ako jedete samo meso?foto: giphy

1. Loš zadah Protiv ovog zadaha ne pomaže ni češće pranje zuba jer se povećanim unosom proteina telo pretvara u kantu masti koja iz organizma crpi svu energiju. Ovaj proces da telo koristi sopstvenu energiju se naziva ketoza, a ketoni izazivaju smrad iz usta. Povećanje količine ugljenih hidrata može vrlo lako rešiti ovu tegobu, kao i povećanje unosa vode.

Muškarac drži šniclu
Muškarac drži šniclufoto: giphy

2. Gojite se Ishrana bazirana na proteinima sa malom količinom ugljenih hidrata pomaže kod instant mršavljenja, ali nakon nekog vremena kilogrami će vam se lepiti za telo. Istraživanja pokazuju da se osobe koje se hrane samo proteinima više goje od onih koje unose i ugljene hidrate.

Razni burgeri
Razni burgerifoto: giphy

3. Stvara se salo na stomaku Ovakva ishrana ne uzrokuje samo gojenje, već će većina tih kilograma biti pretvorena u salo jer se višak proteina u organizmu pretvara u masti.

Meso stvara salo na stomaku
Meso stvara salo na stomakufoto: giphy

4. Uništavaju se bubrezi Kada se u organizam unose velike količine mesa ili drugih proteina istovremeno se u organizam unosi azot koji se u prirodi nalazi u zasićenim aminokiselinama od kojih su sagrađeni proteini. Kada se pretera sa proteinima opterećuju se bubrezi jer moraju otkloniti višak azota iz organizma.

Meso utiče na bubrege
Meso utiče na bubregefoto: giphy

5. Javlja se dehidratacija Kada se unosi više proteina treba da se poveća unos tečnosti u organizam, jer višak azota osim što oštećuje bubrege izaziva i dehidrataciju. Velike količine azota su otrovne za organizam zbog čega telo koristi tečnost da bi ga ispralo.

Meso izaziva dehidrataciju
Meso izaziva dehidratacijufoto: giphy

6. Povećava se rizik od smrtnosti Osobe koje unose samo proteine su sklonije dobijanju kancera od osoba sa uravnoteženom ishranom.

Šta se dešava sa organizmom ako jedete samo meso?
Šta se dešava sa organizmom ako jedete samo meso?foto: giphy

7. Osećate mučninu i umor sve vreme Ljudski organizam i probavni enzimi se ne mogu boriti sa velikim unosom proteinskih šejkova, jaja, belog i ostalih mesa. To uzrokuje neredovnu probavu i mučninu, smanjene količine proteina vas mogu osloboditi mučnine.

Meso izaziva umor
Meso izaziva umorfoto: giphy

Bonus video:

5 tipova žena koje muškarci ne podnose

Nadamo se da niste jedna od njih jer ako jeste - jao, jao!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.