Da li ste čuli za DASH DIJETU! Uz MEDITERANSKU je proglašena za NAJBOLJU NA SVETU! (FOTO) (GIF)
Devojka jede burger, Foto: profimedia

moguće je smršati i bez odricanja

Da li ste čuli za DASH DIJETU! Uz MEDITERANSKU je proglašena za NAJBOLJU NA SVETU! (FOTO) (GIF)

Navode kao najbolji izbor dijete jer ne eliminišu u potpunosti nijedan tip namirnica

Objavljeno:

Zdravstveni naučnici su otkrili koje su najbolje i najgore dijete. Najbolja dijeta se bazira na projeni životnog stila, a ne na privremenom odricanju od hrane.... U izboru između 38 dijeta, američki Nacionalni institut za zdravstvo je već osmu godinu zaredom najbolje ocenioDASH dijetu, koja se bazira na povrću i celovitim žitaricama, niskim unosom crvenog mesa, slatkiša i slatkih pića.

SAT U KOM STE ROĐENI otkriva kako biste potrošili LOTO DOBITAK! (FOTO) (GIF)

Da biste dobili vrhunske ocene dijetu treba lako pratiti, mora biti hranjiva, sigurna i delotvorna za gubitak težine. Ne sme podsticatgi šećerne bolesti i bolesti srca.

Keto i Whole30 dijete, koje su visoko restriktivne dijete, su ocenjene najnesigurnijim i s najmanjim dejstvom.

Devojka grli pizzu
Devojka grli pizzufoto: profimedia

- DASH nije hirovita ishrana, već zdrav plan ishrane koji podržava dugoročne promene životnog stila - napisali su autori američke analize "U.S. News & World Report".

Dijetetičarka Abi Šarp izjavila je za britanski "Daily Mail" da ovo nije ni najmanje iznenađujuće. Ona smatra da je potrebno podstaći ljude da izbegavaju ograničavajuće dijete koje se baziraju na "čišćenju", jer takve dijete dovode do povećanja telesne težine.

Mršava devojka jede burger
Mršava devojka jede burgerfoto: profimedia

- DASH i Mediteranska dijeta se stalno navode kao najbolji izbor dijete iz razloga što ne eliminišu u potpunosti nijedan tip namirnica. Dobro su balansirane i jednostavne za sprovođenje zato što uključuju razne namirnice koje su fine i zasićujuće - objašnjava Šarp.

- Takođe, iza ovih dijeta stoji gomila istraživanja koja potvrđuje njihov pozitivan uticaj na zdravlje - dodaje Šarp.

Devojka grli čokoladu
Devojka grli čokoladufoto: profimedia

- Na drugu stranu Keto i Whole30 dijete su jako ograničavajuće i dok ograničavanje unosa određene vrste hrane može dovesti do brzog gubitka težine, bilo koja dijeta koja potpuno isključuje neki tip namirnica ima veliki potencijal da nakon završetka dijete ima kontraefekt - upozorava Šarp.

DASH dijetu su osmislili istraživači koji su osnovali Nacionalni institut za istraživanja bolesti srca, pluća i krvi u SAD-u. U početku dijeta je osmišljena kako bi sprečila rast pritiska kod pacijenata, ali se s vremenom pokazalo da je jako delotvorna kod eliminacije holesterola i da su osobe koje su ju sprovodile ubrzo nakon početka počele gubiti masne naslage.

Devojka jede sendvič
Devojka jede sendvičfoto: profimedia

Bonus video:

Šta rade kad su same? Evo šta žene rade kad ih niko ne gleda!

Iako su u javnosti smerne i fine, žene su priznale kakve su kada su same. Štaviše, američka umetnica Seli Nikson posvetila je čitavu seriju crteža situacijama kako se žene ponašaju iza zatvorenih vrata.

(Espreso.co.rs / Izvor: dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.