MUŠKARCI SE SVE VIŠE ODLUČUJU ZA POVEĆANJE POLNOG ORGANA: Evo koliko ga ZAISTA produže!
Foto: Profimedia

traže sigurnost

MUŠKARCI SE SVE VIŠE ODLUČUJU ZA POVEĆANJE POLNOG ORGANA: Evo koliko ga ZAISTA produže!

Razlike u veličini penisa u populaciji nisu iste u Evropi, Aziji ili Africi

Objavljeno:

Bez obzira na socijalni i intelektualni razvoj, muškarci kao i žene dodatnu sigurnost još uvek traže u dimenzijama svog penisa ili grudi.

Deo muškaraca koji ne mogu da se pomire s dužinom i obimom svog polnog organa odlučuje se za hirurški zahvat. Prava hirurška indikacija za produženje penisa je njegova dužina u opuštenom stanju manja od 4 cm, odnosno u erekciji manja od 7 cm (tzv. mikro penis).

Ali, razlike u veličini penisa u populaciji nisu iste u Evropi, Aziji ili Africi. Prosečna veličina penisa u erekciji kod Evropljana je od 13 do 17 centimetara, kod Azijaca 8 do 10, a kod Afrikanaca 15 do 20 centimetara. Ali nije pravilo da svi Afrikanci imaju najduže penise, a Azijci najmanje.

Očekivanja u centimetrima

Produženje i podebljanje penisa spada u željenu hirurgiju, kao što je i želja za povećanjem dojki i drugi slični zahvati: "Dakle, "wish surgery" uključuje indikaciju koju postavlja pacijent sam. Ali naravno da se držimo određenih okvira i ne produžavamo penis onome ko ima 18 centimetara. Ove zahvate iz intimne muške hirurgije radimo 20 godina i broj izvedenih zahvata premašio je hiljadu. U svetu se ovaj zahvati izvodi puno češće nego kod nas. U zadnje vreme više se traži podebljanje penisa i to se najčešće radi o muškarcima između 20. i 30. godine života, ali naravno ima i starijih koji se odlučuju na zahvat.

- U produženju se može očekivati oko 2 centimetra, a u podebljanju 4 do 5 milimetara u poluobimu, što je u veličini 8-10 mm, a u opsegu po formuli za opseg – znaći 2x poluobimu x 3,14. Produženje nema smisla ponavljati, izuzev ako prvi akt nije uspeo zbog ponovnog formiranja ožiljka na mestu suspenzornog ligamenta koji se preseče. Da se na mestu presecanja ponovno ne formira fibrozni ožiljak, danas se postavlja silikonski umetak, ili takođe masno tkivo. Kod podebljanja sa sopstvenim masnim tkivom pacijenta, obično se radi u 2 akta sa razmakom od 3-4 meseca.

Produženje penisa

Hirurški zahvat produženja penisa otkrio je u prošlom veku poznati urolog Beminghaus. U doba procvata klasične hirurgije i urologije spoznao je neke mogućnosti elongacije penisa, presecanjem suspenzornog ligamenta koji spaja stidnu kost s telom penisa, kojeg na tom mestu lepezasto obuhvata. Daljnje pronalaženje novih mogućnosti svelo se na zaključak da penis ima svoj spoljni vidljivi deo i unutarnji koji nije vidljiv. Odnos unutrašnjeg i spoljnog dela može se promeniti u korist spoljnog, zbog promene položaja korena penisa i njegova kuta prema telu.

Prva iskustva na većem broju operacija sedamdesetih godina 20. veka imali su dečji hirurzi kod operacija izvedenih zbog urođenih anomalija, odnosno ekstrofije mokraćnog mehura.

U tom slučaju tela penisa u svom unutrašnjem delu su međusobno dosta udaljena i njihovim operativnim približavanjem dolazi do pomeranja tela penisa prema van, odnosno elongacije spoljnog dela. Polovinom osamdesetih godina u Kini dr. Long Daočou započeo je s operacijama velikog broja pacijenata metodom presecanja suspenzornog ligamenta uz kožni režanj. Novonastali prostor nakon presecanja ligamenta popuni se okolnim tkivom ili silikonskim umetkom. Na ovaj način operaciju je nadopunio devedesetih godina dr. Heni Rus iz Južnoafričke Republike. Dr. Rus je obavio više radova koji obrađuju novu hiruršku tehniku i možda je najzaslužniji za njenu veliku primenu u svetu.

Šta se radi pre operacije

Obvezno je brijanje cele regije, provera laboratorijskih nalaza krvi i urina, te EKG-a.

ANESTEZIJA

Zahvat se obično izvodi u spinalnoj anesteziji, ali u dogovoru s anesteziologom ili zbog nekih posebnosti može se izvršiti i u lokalnoj tumescentnoj – potenciranoj, ili opštoj - endotrahealnoj anesteziji.

OPERACIJA

Nakon merenja i crtanja, učini se rez kože i potkožnog tkiva, pristupi se na donji rub stidne kosti, te se preseče suspenzorni ligament. Prostor se popuni okolnim tkivom, ili silikonskim umetkom, a potkožje i koža sašiju u novom obliku Y režnja ili Z plastike. Prostor se po potrebi može i drenirati u ranom posleoperativnom periodu.

POSEOPERACIJSKI POSTUPAK

Predviđen je boravak do oporavka od anestezije, zavisno u kojoj anesteziji je zahvat obavljen. Konci su resorptivni i sami nestaju za desetak dana od operacije. Kontrola se obavlja za deset dana. Preporučuje se apstinencija od polnih odnosa 4- 6 nedelja od operacije. Nakon zarastanja rane kroz koju je učinjen zahvat, preporučuju se vežbe istezanja.

Komplikacije

Može se dogoditi da dođe do propadanja Y režnja kože, stvaranja hematoma i infekta. Određeno vreme otok prepucija je otečen, a povlači se za 2 nedelje.

(Espreso.co.rs / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.