Bacate ga, a ni ne znate da je spas za upalu bešike i otekle zglobove! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

najveći saveznik

Bacate ga, a ni ne znate da je spas za upalu bešike i otekle zglobove! (FOTO) (GIF)

Za njegovu veliku lekovitost se znalo još 5000 godina pre nove ere, a koristili su ga čak i drevni Indijanci

Objavljeno: 14:37h

Kamen koji vas najviše privlači, krije jedan jako važan savet za vas! (FOTO) (GIF)

Znate one dosadne niti koje vam zadaju probleme kada pokušavate da očistite klip kukuruza i da ga skuvate? Te niti obično bacate, jer ni ne pomišljate koliko mogu biti zdrave. To nisu obične niti već kukuruzna svila ili kukuruzni brkovi koji su bogati biljnim vlaknima, proteinima, kalijumom i manganom.

Za lekovitost kukuruzne svile, još 5000 godina pre nove ere, znali su Indijanci, a danas se smatra saveznicom ženskog zdravlja i fit forme, a pogotovo ako dolazi u obliku čaja.

foto: giphy

Čaj od kukuruzne svile je jedan od najjačih prirodnih diuretika. On podstiče izlučivanje mokraće i bakterija iz organizma, zbog čega je od velike pomoći kod upale bešike i urinarnih infekcija pa i bubrežnog kamenca. Ubrzava cirkulaciju krvi u telu i smanjuje skupljanje vode u zglobovima, a pomaže i kod mršavljenja i kod predmenstrualnih tegoba. Dobar je i detoksikacijski alat koji olakšava rad jetre, a smanjuje i bol u zglobovima koja je posledica reumatskih bolesti.

foto: pixabay.com

Kako napraviti čaj?

Jednu kašičicu dobro osušene kukuruzne svile treba preliti s šoljicom vruće vode, pustiti da odstoji nekoliko minuta, procedite i popijte jednom dnevno, ili maksimalno dva do tri puta na dan. Čaj se ne preporučuje nekoliko sati pre spavanja. Nemojte sami sušiti kukuruznu svilu ako niste sigurni da li su u proizvodnji korišćene štetne materije poput pesticida. Takođe, kukuruzna svila koja nije dobro osušena gubi lekovita svojstva, pa je nije preporučljivo upotrebiti za čaj.

foto: giphy

U hladnije doba godine, kada nema svežeg kukuruza na raspolaganju, moguće je kupiti već gotov čaj od kukuruzne svile. Dve kašičice kukuruzne svile skuvajte u 3 decilitra vode, ostaviti poklopljeno 5 minuta, procedite i pijte bez ikakvih zaslađivača.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.