Čaj je jako zdrav, ali koji je dobar za vas? To zavisi od vaše krvne grupe! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

koji je za vas?

Čaj je jako zdrav, ali koji je dobar za vas? To zavisi od vaše krvne grupe! (FOTO) (GIF)

Prema jednoj legendi, kineski car Shen-Nong otkrio je tajnu pripreme ovog napitka prilikom jednog od svojih mnogobrojnih lovačkih izleta

Objavljeno: 10:17h

Zašto imate loš zadah kada se probudite ujutru? (FOTO) (GIF)

Čaj je jako zdrav napitak, ali jeste li znali da uticaj te tečnosti na vas, zavisi od vaše krvne grupe? On sadrži kofein i dobija se kuvanjem listova ili stabljika biljaka. Pod nazivom čaj se podrazumevaju i drugi slično pripravljeni lekoviti napitci.

Istorija čaja počinje pre više od 4 hljade godina. Prema jednoj legendi, kineski car Shen-Nong otkrio je tajnu pripreme ovog napitka prilikom jednog od svojih mnogobrojnih lovačkih izleta godine 2737. pne.

Kada je hteo da prokuva nešto rečne vode u posudu na vatri mu je vetar doneo jedan list sa stabljike čaja koja je rasla u bloizini. Voda u posudi je promenila boju i do carevog nosa je došao neobičan i njemu nepoznat miris.

foto: giphy

Popio je nekoliko gutljaja i bio je oduševljen aromom, a i brzo je osetio osveženje i umor od dugotrajnog lova je nestao.

Verojatno je da su prvi svakodnevni uživaoci ispianja čaja bili budistički monasi koji su ga koristili kao napitak meditacije koji pospešuje telesni mir i budi duševnu energiju. Zbog toga je svojevremeno čaj bio uzgajan uglavnom u vrtovima budističkih samostana.

foto: pixabay.com

Najbolje kombinacije bilja za svaku krvnu grupu.

1. Krvna grupa A

Ove ljude karakteriše emocionalnost i analitičnost i dosta su skloni stresu. Za ljude s ovom krvnom grupom su Tajvanski zeleni čaj, često zvan barut ili zeleni čaj ‚‚Ying Hao". Takođe se savetuju neven i majčina dušica koji odlično utiču na ovu krvnu grupu.

foto: giphy

2. Krvna grupa B

Osobe s ovom grupom imaju sporiji metabolizam, skloni su autoimunim bolestima, gojaznosti, letargiji i anksioznosti. Njima je potreban zeleni čaj ili organski roibos, poznata afrička mahunarka. Dobri su i crveni čajevi bez dodataka koji osvežavaju i poboljšavaju cirkulaciju.

foto: pixabay.com

3. Krvna grupa AB

Ove osobe nisu naročito intuitivne i sklone su stresu, pa imaju smanjen libido. Njima se savetuje da se skoncetrišu na određene vrste zelenog čaja, čaja od božura, sandalovine i preporučuje se konzumacija žutih čajeva.

Mešavina zelenog čaja i mente se naročito preporučuje. Dobra kombinacija je kopriva s mentom koja je jako dobra za ovu grupu.

foto: giphy

4. Krvna grupa 0

Osobe koje imaju nultu krvnu grupu treba da izbegavaju mleko i gluten. Ove osobe izlaze na kraj sa stresom, ali je posledica toga često bol u stomaku ili problem s vodom. Ovim osobama se savetuje čaj na bazi đumbira. Odlična kombinacija je mešavina đumbira i čistog čaja ‚‚Sancho".

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.