Misterija REŠENA: Šta bi se desilo kada bismo svi prestali da jedemo meso?! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

LOODILO

Misterija REŠENA: Šta bi se desilo kada bismo svi prestali da jedemo meso?! (FOTO) (GIF)

Naučnici su izučavali uticaj mesne industrije na emisije gasova sa efektom staklene bašte

Objavljeno: 21.11.2017. 20:30h
  • 10

Ako vam se ovo pojavi na licu, pod hitno idite kod lekara! (FOTO) (GIF)

Mnogo se govori o veganskom načinu ishrane kao zdravom, ali novi izveštaj američke Nacionalne akademije nauka, ukazuje na to da bi, ukoliko bi prevladala veganska ishrana, došlo bi do potpune katastrofe.

Studija, koja je imala za cilj da utvrdi uticaj mesne industrije na emisije gasova sa efektom staklene bašte, pitala je šta će se dogoditi ako bi svaka osoba prihvatila život bez mesa.

U Americi se trenutno proizvodi ogromna količine hrane za stoku, bez njih, ukupna količina raspoložive hrane bi se uvećala za 23%, bez izvoza. Ali to povećanje bi u velikoj meri bilo u obliku istih vrsta zrna i mahunarki.

foto: giphy

To bi značilo da će SAD imati više nekih veoma važnih hranljivih materija: ugljenih hidrata, magnezijuma i bakra, nego što im zaista treba.

Moglo bi se reći da bi zemljište koje se koristilo za uzgoj te hrane moglo biti iskorišćeno za voće i povrće.

"Ograničenja povećane proizvodnje voća i povrća mogu da odražavaju pogodnost zemljišta, klime i infrastrukture kako bi se razvili ovi usevi."

foto: Shutterstock

Što je još važnije, to bi značilo domaći deficit mnogih hranljivih materija koje ljudi sada dobijaju od životinja, kao što su kalcijum, vitamin A, vitamin D i B12.

Jedino rešenje bi bilo drugačiji pristup, kada je proizvodnja mesa u pitanju, a to je laboratorijska proizvodnja "čistog mesa " bez potrebe za klanjem životinja.

Nije isključeno da bi ovakav pristup našao primenu i u drugim delovima sveta, pa i kod nas, mada još uvek deluje prilično daleko.

foto: giphy

(Espreso.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media