NASA tvrdi! Ova biljka u sobi zaustavlja hrkanje i čisti vazduh! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

proizvodi kiseonik noću

NASA tvrdi! Ova biljka u sobi zaustavlja hrkanje i čisti vazduh! (FOTO) (GIF)

Ali treba paziti, jer ovo je izrazito ukrasna biljka i plod nije jestiv - što se može videti i prema veličini i boji

Objavljeno:

Samo lud čovek misli svojom glavom! Mudrost indijanskog poglavice za sva vremena! (FOTO) (GIF)

Uzroci hrkanja mogu biti prehlada, otečena sluznica, povećani krajnici, devijacije septuma ili otečeni jezik, pa i višak tkiva ili rubova mekog nepca. Dugoročno hrkanje može dovesti do do ozbiljnih zdravstvenih tegoba, pa čak i do moždanog i srčanog udara.

Ali, naučnici tvrde da postoji jedan jednostavan način da prekinete hrkanje, a nije u pitanju nikakva sprava ili operacija. Čak ni ne košta puno.

foto: giphy

NASA je sprovela istraživanje koje je pokazalo da biljka Asda Pineaple Plant, poznatija kao mali ananas, u spavaćoj sobi znatno smanjuje hrkanje i podstiče dobar san. Biljka Asda Pineaple Plant proizvodi kiseonik noću, a ne tokom dana kao većina biljaka, što poboljšava kvalitet vazduha, a s njim i spavanja.

Asda Pineaple Plant takođe proizvodi enzim bromelain koji umiruje hrkanje kod ljudi. Ona se najviše uzgaja u Holandiji i treba joj oko dve godine da se pojavi prvi mali ananas na vrhu biljke. Ali treba paziti, jer ovo je izrazito ukrasna biljka i ananas nije jestiv - što se može videti i prema veličini i boji.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.