Šta će vam se desiti ako svako jutro popijete čašu tople, slane vode? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

deluje čudotvorno

Šta će vam se desiti ako svako jutro popijete čašu tople, slane vode? (FOTO) (GIF)

Čak i naučnici priznaju da takva praksa može imati veliki i pozitivan uticaj na veše telo i zdravlje

Objavljeno:

Nije do vas što nikako ne možete smršati! 6 jasnih znakova da vam metabolizam ne radi dobro! (FOTO) (GIF)

Ovakav način delovanja na zdravlje i lepotu u Indiji praktikuju od davnih vremena. Čak i naučnici priznaju da takva praksa može imati pozitivan uticaj na veše telo.

Jednostavno je - u čašu izvorske vode (2,5 dcl) stavite 2 kašičice himalajske soli, dobro promešajte da se sva so rastopi. Potom svako jutro stavite jednu kašičicu te tečnosti u šoljicu mlake, prokuvane vode i popijte na prazan želudac.

Smesu čuvajte na suvom i tamnom mestu. Može dugo da stoji. Himalajska so sadrži 84 esencijalnih minerala i elemenata u tragovima. Ona ima nizak nivo natrijuma i veliki broj elektrolita tako da delotvorno hidratizuje telo. Za poređenje, bela kuhinjska so organizam dehidrira.

foto: giphy

Osim što detoksikuje telo i tako ga regeneriše, slana voda uravnotežuje šećer u krvi, reguliše metabolizam, jača imunitet, balansira hormone, nadomešta elektrolite, pomaže otapanju masnoća, pa tako i mršavljenju.

Ajurveda navodi da himalajska so umiruje, stabilizuje emocije i nervni sistav, energizuje celo telo... Himalajska so otopljena u vodi za stvaranje slane otopine često se naziva ‚‚energizovana voda".

4 prednosti ovog napitka

foto: profimedia

1. Podstiče probavu

Imate li problema s probavom i patite od opstipacije, posoljena topla voda će vas spasiti. Popijte je svako jutro, a ona će pokrenuti proizvodnju enzima odgovornih za brži rad probavnog trakta i normalizovaće rad probave.

2. Ublažava nesanicu

Minerali koji se nalaze u soli umiruju nervni sistav. Tako omogućavaju da lakše utonete u san i kvalitetnije spavanje. Patite li od nesanice, ovaj napitak će to ublažiti.

foto: Tumblr

3. Deluje antibakterijski

Čaša tople, slane vode izbaciće iz vašeg tela suvišne bakterije i toksine koji štete organizmu i rezultiraju bolestima. Takođr, koža će vam biti čistija i lepša.

4. Zdravije kosti

Ovaj napitak navodno pomaže ljudima obolelima od osteoporoze, jer alkali minerala soli blagotvorno utiču na kosti.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: elephantjournal.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.