ČAŠU TOPLE SLANE VODE MORATE DA POPIJETE SVAKO JUTRO: Evo zašto je to važno!
Foto: Shutterstock

ČUDOTVORAN NAPITAK

ČAŠU TOPLE SLANE VODE MORATE DA POPIJETE SVAKO JUTRO: Evo zašto je to važno!

Himalajska so sadrži 84 esencijalnih minerala i elemenata u tragovima

Objavljeno:

Jednostavno je - u čašu izvorske vode (2,5 dcl) stavite 2 male kašičice organske himalajske soli, dobro promešajte da se sva so rastopi. Potom svako jutro stavite jednu kašičicu te tečnosti u šoljicu mlake prokuvane vode i popijte na prazan želudac. Smesu čuvajte na suvom i mračnom mestu. Može dugo da stoji.

Himalajska so sadrži 84 esencijalnih minerala i elemenata u tragovima. Ona ima nizak nivo natrijuma i velik broj elektrolita tako da vrlo učinkovito hidrira telo. Sa druge strane, zbog bele kuhinjske soli organizam dehidrira.

Ovakav način čišćenja tela od otrova u Indiji praktkuju od davnih vremena. Čak i naučnici priznaju da takva praksa može imati pozitivan uticaj na naše telo. Osim što detoksifikuje telo i time ga regeneriše, slana voda uravnotežuje šećer u krvi, reguliše metabolizam, jača imunitet, balansira hormone, nadomešćuje elektrolite, pomaže otapanju masnoća pa tako i mršavljenju itd.

Himalajska so umiruje, stabilizuje emocije i nervni sistem, daje energiju celom telu... Himalajska so otopljena u vodi za stvaranje slane tečnosti često se naziva "energetska voda", otkriva portal elephantjournal.com.

foto: Shutterstock

Još neke prednosti ovog napitka:

Podstiče probavu

Ukoliko imate problema s probavom i patite često od zatvora, posoljena topla voda će vas spasiti. Popijte je svako jutro, a ona će pokrenuti proizvodnju enzima odgovornih za brži rad probavnog trakta i normalizovaće rad probave.

Ublažava nesanicu

Minerali koji se nalaze u soli umiruju nervni sistem. Tako omogućavaju da se lakše utone u san i kvalitetnije spavanje. Patite li od nesanice, ovaj napitak će to ublažiti.

Djeluje antibakterijski

Čaša tople slane vode izbaciće iz vašeg tela suvišne bakterije i toksine koji štete organizmu i rezultiraju bolestima. Takođe, koža će vam biti čišća i lepša.

Zdravije kosti

Ovaj napitak navodno pomaže ljudima obolelim od osteoporoze jer alkali minerala soli blagotvorno utiču na kosti.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.