Dobre stvari o hrani koje možete  naučiti samo od muškarca!  (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

odvajaju hranu od emocija

Dobre stvari o hrani koje možete naučiti samo od muškarca! (FOTO) (GIF)

Žene žude za slatkišima kada su tužne, a momci za mesom... Ima dosta logike u tome

Objavljeno: 10:34h

Šta su to Indigo deca? Da li ste i vi među njima? (FOTO) (GIF)

Iako je poznato da muškarci ne razmišljaju o nutritivnoj vrednosti namirnica, ne zbrajaju kalorije i svašta nazivaju hranom, od njih se ipak može naučiti po koja praktična stvar.

Iskustvo pokazuje da žene osećaju potrebu za slatkišima i hranom zbog utehe, dok muškarci generalno biraju meso. Proteini iz posnog mesa stvaraju osećaj sitosti, dok slatkiši izazivaju nagli porast, a potom i pad, nivoa šećera u krvi.

4 stvari o hrani koje možete naučiti samo od muškarca:

foto: giphy

1. Muškarci nisu ludi za slatkišima

Iskustvo pokazuje da žene osećaju potrebu za slatkišima i hranom zbog utehe, dok muškarci generalno biraju meso. To i nije tako loše. Proteini iz posnog mesa stvaraju osećaj sitosti, dok slatkiši izazivaju nagli porast, a potom i pad, nivoa šećera u krvi (energije), što brzo izaziva glad.

foto: profimedia

2. Muškarci ne pate od ‚‚amnezije"

Muškarci obično jedu manje za ručak, ako su uzeli nešto za prepodnevnu užinu. S druge strane, žene ‚‚zaboravljaju" što su jele pre glavnog obroka i zato ne kompenzuju ono što su grickale. Dakle, sledeći put kada sednete za sto zbog glavnog obroka, napravite brzu mentalnu proveru onoga što ste pojeli tokom dana.

foto: giphy

3. Muškarci odvajaju hranu od emocija

Koliko vam se puta do sada desilo da posegnete za hranom nakon lošeg dana na poslu? Istraživanja pokazuju da žene češće od muškaraca traže utehu u slatkoj i masnoj hrani tokom stresnih razdoblja. Zbog toga se, kada sledeći put pružite ruku prema kutiji keksa, trgnite i izađite istog momenta u šetnju.

foto: profimedia

4. Muškarci se ne ljute na sebe nakon kaloričnog ‚‚izleta"

Nakon ovakvog ‚‚prestupa", žene smiruju osećaj krivice (kakav paradoks!) novim prejedanjem. Ali, muškarci se, bez mnogo razmišljanja i kajanja, vraćaju starim, zdravim prehrambenim navikama.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.