Da li su vam hladni prsti? Možda bolujete od neke od ovih bolesti (FOTO)

SLUŠAJTE SVOJE TELO

Da li su vam hladni prsti? Možda bolujete od neke od ovih bolesti (FOTO)

Kada vam je hladno i šake vam se smrznu, onda ih trljate jednu o drugu da ih zagrejete i to je normalno, ali ako vam se šake stalno smrzavaju morate posetiti lekara
Objavljeno:

Ponekad su vam ruke hladne i to je normalno zimi, ali ukoliko su vam hladne i u toplim prostorijama morali biste da posetite lekara jer možete bolovati od neke od ove bolesti. 10 simptoma dijabetesa koje ni u ludilu ne bi trebalo da ignorišete! (FOTO) 1. Rejnadov sindrom: stanje tokom kojeg dolazi do sužavanja krvnih žila u prstima kao odgovor na hladnoću ili emotivni stres. Zbog toga dolazi do izrazitog osećaja hladnoće u prstima koji ponekad mogu i malo poplaviti. Izgubite kilograme bez gladovanja: Za ovom dijetom je poludeo ceo svet (FOTO) Dobra vest je da ovaj sindrom zapravo ne izaziva veće zdravstvene probleme i da se temperatura prstiju reguliše nošenjem toplih rukavica i izbegavanjem stresa. Međutim, ako vam je dijagnostikovan, posavetujte se sa imunologom jer ovaj sindrom može biti simptom neke autoimune bolesti.

Koliko kafa je najzdravije da popijete u toku dana? (FOTO)​ 2. Hipotireoza: kada je funkcija štitne žlezde smanjena odnosno kada štitna žlezda radi usporeno, onda takođe dolazi do hlađenja prstiju. Štitna žlezda ima ulogu termostata u našem telu i kada nije aktivna usporava se i većina drugih funkcija tela pa tako često osećamo hladnoću.
Uništavaju vam lice: Saznajte šta vam tačno rade ove 4 namirnice (FOTO) 3. Anemija: uzrokuje puno raznih zdravstvenih problema kao što su umor, glavobolje, zadihanost i vrtoglavice. Nije isključeno da zbog velikog nedostatka gvožđa u krvi dođe do problema kod regulacije temperature u telu. Kod anemije slabi i snabdevanje tela kiseonikom i zato dolazi do pojave hladnih prstiju.
Kako da prepoznate da li imate mladež ili melanom? (FOTO)​ 4. Nizak krvni pritisak: kada krvni pritisak padne, krvne žile preusmeravaju krv iz udova prema vitalnim organima u telu i zato se prsti hlade. Mnogo je uzročnika hipotenzije i ako stalno imate nizak krvni pritisak, obratite se lekaru kako biste pronašli krivca za ovaj problem.
Amiši se kunu u ovaj lekoviti napitak, probajte ga i vi (FOTO)​ 5. Pušenje: ako vam treba još jedan dodatni razlog za odustanete od pušenja, sada ga imate. Nikotin uzrokuje skupljanje krvnih žila i nakupljanje plaka u arterijama zbog čega je protok krvi u udove često oslabljen ili znatno smanjen, zavisi od toga koliko pušite.
(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.