Najveća greška koju pravite sa četkicom, dok perete zube! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

da budu belji

Najveća greška koju pravite sa četkicom, dok perete zube! (FOTO) (GIF)

Da li je moguće previše prati zube? Presnažno četkanje zuba može s vremenom izazvati eroziju tkiva desni i zubne gleđi

Objavljeno:

Oni koji jedu više masti su mnogo zdraviji! (FOTO) (GIF)

Dobra vest za sve one kojima pranje zuba i nije najdraža aktivnost, zube je dovoljno četkati svega dva minuta, duže od toga se čak i ne preporučuje zbog zdravlja desni, a ni zbog zubnje gleđi..

Da li je moguće previše prati zube? Stručnjaci kažu da jeste. Presnažno četkanje zuba može s vremenom izazvati eroziju tkiva desni i zubne gleđi, naročito ako koristite tvrdu četkicu za zube. Najbolje je koristiti mekanu četkicu pa zube prati laganim pritiskom kružnim pokretima. Mnogi zube peru pomerajući četkicu napred i nazad, ali takav način pranja je previše grub.

foto: giphy

Ukoliko koristite električnu četkicu za zube, ne biste smeli da pritiskate četkicu. Uređaj sam rotira čekinje pa sve što vi treba da radite je da lagano klizite četkicom po zubima. Korištenjem električne četkice na isti način na koji se koristi obična četkica u stvari stvarate nepotrebni pritisak koji povećava rizik od oštećenja desni i zubne gleđi. Izbegnite grešku pri pranju zuba koja poništava učinak zubne paste.

foto: pixabay.com

Uz to, oralnoj higijeni ne činite uslugu ni ako zube perete duže. Zube nikada ne četkajte duže od dva minuta, dva do tri puta dnevno. Dakle, zube je bolje prati kraće, ali više puta dnevno, nego jednom dnevno a duže.

foto: giphy

Istrošene čekinje takođe mogu da oštete desne zbog čega je važno zamijeniti četkicu, odnosno glavu električne četkice svaka tri meseca.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.