KALORIJE SE KRIJU I U ČAŠI! Ne goji samo ono što jedemo, već i ono što pijemo! Ovih 7 napitaka će vam uništiti liniju!
Foto: Pixabay.com

pazite se!

KALORIJE SE KRIJU I U ČAŠI! Ne goji samo ono što jedemo, već i ono što pijemo! Ovih 7 napitaka će vam uništiti liniju!

Vrlo je bitno da pripazite na ono što pijete ako želite da smršate

Objavljeno:

Gubljenje kilograma nije nimalo lak posao.

Pravilna prehrana i redovno vežbanje ključni su, ali jednako je važno da pripazite i na ono što pijete. Zbog prekomerne konzumacije ovih sedam pića vrlo lako možete dobiti na težini.

1. Punomasno mleko

foto: Pixabay.com

Mleko je važno za zdravlje kostiju i zubi. Ali, ako je vaš cilj mršavljenje, onda biste morali da smanjite konzumaciju punomasnog mleka i potražiti izvor kalcija u drugim proizvodima koji nisu mlečni, poput brokule i žitarica.

2. Proteinski šejk

foto: Pixabay.com

Prehrana bogata proteinima je vrlo važna, pogotovo ako vežbate i želite izgraditi mišićnu masu. Ali, ako želite da smršate, onda biste trebalo da izbegavate konzumaciju proteinskog šejka nakon treninga.

3. Sveži sok

Sveži sokovi dobra su opcija s vremena na vreme, ali njihovo prečesto i prekomerno ispijanje nije idealno. Sadrže veliki broj kalorija i šećera pa vam neće pomoći pri gubitku kilograma.

4. Smoothie

foto: Pixabay.com

Odlično piće koje je puno svežeg voća i ostalih namirnica po vašem ukusu.

Međutim, ako smoothie smatrate obrokom te ga konzumirate svaki dan u prekomernoj količini onda su velike šanse da ćete dobiti na težini, a ne izgubiti.

5. Koktel

foto: Pixabay.com

Koktelima retko ko može odoleti, ali stvarno biste trebali. Naime, voćni kokteli i oni koji sadrže više alkoholnih pića prepuni su kalorija. Onda barem umesto koktela odaberite ona alkoholna pića koja sadrže puno manje kalorija.

6. Posebna kafa

foto: Pixabay.com

Velik broj osoba započinje svoj dan ispijajući kafu te tokom dana zna popiti još jednu šoljicu kave. No, ako pijete posebne kafe poput one s mlekom, kapućina te s dodatnim šećerom, šlagom, mlekom ili sirupima, onda konzumirate veliki broj kalorija.

7. Energetski napitak

foto: Pixabay.com

Oni koji nisu obožavatelji kafe često znaju da posegnu za energetskim napitcima. Ono na što trebate obratiti pažnju jeste hranjiva vrednost, odnosno broj kalorija i količina šećera, jer većina takvih napitaka upravo ima itekako visok udeo kalorija i šećera.

(Espreso.co.rs / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.