Kako vam radi štitna žlezda? Ako ste osetili neki od simptoma morate odmah kod lekara (FOTO)

I MUŠKARCI I ŽENE OBOLEVAJU

Kako vam radi štitna žlezda? Ako ste osetili neki od simptoma morate odmah kod lekara (FOTO)

Tako je mala a upravlja čitavim organizmom, morate je dobro paziti da biste imali normalan život
Objavljeno:

Štitna žlezda je smeštena u grlu na sredini, mala je i najmoćnija u celom organizmu Ona ispušta hormone koji upravljaju radom svih organa, pa tako i životima, poslednjih godina osobe sve češće obolevaju od disfunkcija u njenom radu. 10 stvari koje jezik govori o vašem zdravlju (FOTO) Najčešća oboljenja štitne žlezde su hipertireoza i hipotireoza, a pored ovih postoje i mnoga druga. Izuzetno je važno da sve probleme sa štitnom žlezdom počnete da rešavate još u njihovom začetku. 3 saveta kako da izlečite novogodišnju prehladu (GIF)​

Simptomi preteranog rada štitne žlezde (hipertireoza): - neuobičajena mršavost i nagli gubitak težine - preterano znojenje, nagli osećaji vrućine i hladnoće - pojačana frekvencija rada srca, konstantno ubrzan puls - nervoza - preterana potreba za hranom pogotovo za slatkišima i grickalicama Ako imate ovu krvnu grupu, vi ste rođeni za vođu! Krvna grupa otkriva našu sudbinu! (FOTO)
Koliko dugo smete da sedite s prekrštenim nogama (FOTO) (GIF) Simptomi usporenog rada štitnje žlezde (hipoterioza): - tromost i lenjost u mišićima, malaksaklost kao kod gripa - umor od kojeg se nikada ne možete odmoriti - pospanost - stalni osećaj hladnoće, sveže vam je i na vrućini - neobjašnjivi višak kilograma, iako niste menjali način ishrane Snizite krvni pritisak za samo 10 sekundi (FOTO)
Ukoliko osetite neki od ovih simptoma morate se odmah obratiti lekaru jer je terapija obavezna, često se piju hormoni a pregled uključuje vađenje hormona i ultrazvuk štitne žlezde i razne druge metode. (Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.