4 beauty saveta s interneta koja nikako ne smete isprobavati! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

zvuči logično

4 beauty saveta s interneta koja nikako ne smete isprobavati! (FOTO) (GIF)

Ne mora baš sve što vidite biti korisno i odgovarajuće za vas, neke tretmane i savete je bolje preskočiti, pogotovo ako vas i lekari upozoravaju na to

Objavljeno:

11 nabizarnijih i najčudnijih stvari koje su naši preci radili! (FOTO)

Društvene mreže vrve svakojakim neobičnim savetima za njegu lica, tela, kose, make-up... Ali, ako je nešto na Internetu trend, to ne znači i da je nužno dobro za vas. Neki od saveta koji su postali hit mogu ozbiljno našteti vašem zdravlju, ma koliko god bili popularni i zvučali zanimljivo.

4 saveta koja nikako ne smete isprobavati!

foto: giphy

1. Istiskanje mitesera zubnim koncem Isti učinak imaće i bilo koja tečnost za čišćenje lica, osim što će zubni konac na licu ostaviti sitne crvene crte, što sigurno ne želite. Zato radije preskočite ovaj trik, a ako baš imate ozbiljnih problema s licem, koje ne možete da rešite klasičnim proizvodima iz apoteke, obratite se dermatologu.

foto: Profimedia

2. Korištenje roll-on dezodoransa umesto prajmera na licu Dezodoransi obično sadrže aluminijumske soli i imaju poprilično jake mirise koji mogu da jako iziritiraju kožu lica, izazovu crvenilo, mrlje i upalne akne. Takođe, jedna od neizbežnih posledica korišćenja dezodoransa na licu je i preterano isušivanje kože. Držite se pravih primera, a antiperspirante ostavite za korištenje ispod pazuha.

foto: giphy

3. Posvetljivanje pazuha sodom bikarbonom i limunom Koliko god zvučao suludo, ovaj beauty savet je jedno je vrijeme na internetu bio veliki hit. No, trljanje osjetljive kože ispod pazuha sodom bikarbonom i limunom može prouzrokovati razne iritacije i izazvati crvenilo, osip i svrbež.

foto: giphy

5. Izbeljivanje zuba sodom bikarbonom Ovaj savet je preporučio čak i poznati doktor Oz, ali ubrzo je naišao na kritike stomatologa širom sveta. Oni su potvrdili da ćete tako brzo izbeliti zube, ali i oštetiti zubnu gleđ, pa će zubi biti osetljiviji i lakše se kvariti.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.