BOLJI JE OD LEKOVA: I svako od vas ga ima u kuhinji! (FOTO)

CRNI I BELI ZDRAVLJE DELI

BOLJI JE OD LEKOVA: I svako od vas ga ima u kuhinji! (FOTO)

Prirodni lekovi su dokazano najefikasniji kada vas sledeći put nešto zaboli, ne posežite za tabletom nego za lukom
Objavljeno: 13:59h

Luk ima izuzetno blagotvorna dejstva na zdravlje, osim što deluje na pritisak deluje i na bolove. Pogledajte šta sve možete lečiti lukom: Bol u uhu Bol u uhu je veoma neprijatna pojava, ali uz pomoć luka možete se osloboditi bola. Jednostavno stavite u uho čen belog luka i smanjiće upalu. Od luka će proći bol u ušima i glavi. A ako vas muči migrena, ponovite ovu proceduru pre odlaska na spavanje. Neka luk ostane u ušima preko noći.

Luk skida temperaturu Ovo je idealno sredstvo za skidanje temperature deci. Ako vaše dete ima visoku temperaturu, iseckajte luk na kolutove i pokvasite jabukovim sirćetom. Zatim ga stavite na stopala i u uši deteta. Temperatura nestaje brzo.
Izlečite kašalj lukom Sok od luka je veoma efikasan sirup protiv kašlja, možete ga napraviti sami: Sastojci: 1 glavica crnog luka, 2-3 kašike prirodnog meda. Priprema: Odaberite zdravu glavicu crnog luka, srednje veličine. Luk oljuštite i isecite. Stavite u dublju posudu i prelijte medom.
Posudu prekrijte tacnom ili aluminijumskom folijom, i ostavite na sobnoj temperaturi da prenoći. Sutradan ujutru, smesu procedite kroz gustu gazu ili cediljku. To je doza za jedan dan. Uzimajte po jednu kašiku sirupa na svaka dva sata, možete i češće. Sigurno ćete već nakon kratkog vremena osetiti da lakše dišete i ubrzo ćete početi da iskašljavate. (Espreso.co.rs / Izvor: novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.