Koje je najprljavije mesto u vašem kupatilu? O ne, nije WC šolja (FOTO) (GIF)

ČISTOĆA I ZDRAVLJE

Koje je najprljavije mesto u vašem kupatilu? O ne, nije WC šolja (FOTO) (GIF)

Redovno brišete prašinu, ribate i čistite, ali ipak postoje mesta na koja nikada ne obratite pažnju a prava su legla bakterija koje vam mogu naneti ozbiljne zdravstvene tegobe
Objavljeno:

Dok čistite i ribate verovatno se ponekad zapitate koje je najprljavije mnesto u vašem kupatilu i šta ste to preskočili da oribate. Najprljavije mesto u kupatilu je verovali ili ne pod. Odmah nakon što je pod očišćen na njemu može biti oko hiljadu bakterija po kubnom centimetru, a sat vremena kasnije može ih biti i milion. Stižu biološki kondomi od vaginalnih mikroba! (FOTO) Pod ne samo da je najveća površina u kupatilu nego je neretko i zanemaren kod čišćenja. S obzirom na to kolika se prljavština, koju donesemo unutra, na njemu skupi, kao i vlasi kose, mokri peškiri, stazice i ostaci kozmetičkih proizvoda nije čudo da je pod u kupatilu tako popularno mesto za razvoj bakterija. Za jutro bez mamurluka: Posle žurke jedite ovu hranu (GIF)

Jedna od najčešćih bakterija na kupatilskom podu je stafilokoka, koja može da završi na čovečjoj koži, i koliformi, koji su pronađeni u ljudskim crevima. Takođe je pronađena bakterija Escherichia coli koja može prouzrokovati grčeve i dijareju. Ako imate ovih 8 simptoma, trk kod lekara, možda imate rak! (FOTO) Najdelotvorniji način za čišćenje poda u kupatilu je da najmanje jednom nedeljno temeljno operete pod, biće dovoljno da u lavor vode dodate jedan do dva čepa sredstva za čišćenje. Barem jednom godišnje očistite pod intenzivnim ribanjem – za to ćete morati da se spustite na kolena, ali taj fizički napor će se isplati.
3 pravila za merenje posle kojih ćete biti zadovoljni svojim telom (FOTO) Ukoliko imate čistač na paru on će biti najbolji izbor za pranje poda naročito ako imate malu decu jer ovaj čistač ne zahteva dodatna sredstva za čišćenje. (Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.