Da li od zračenja mobilnih telefona može da se dobije rak mozga? (FOTO)

istina ili zabluda

Da li od zračenja mobilnih telefona može da se dobije rak mozga? (FOTO)

"Hoćeš da se razboliš, rak da dobiješ?! Skloni taj telefon od glave, zrači!" Da li vam ova rečenica zvuči poznato? Evo definitivnog odgovora
Objavljeno: 14:08h

Sigurno ste bar jednom do sada čuli tu čuvenu rečenicu. Ima li tu istine ili ne?

Čak i ako vam to nisu rekli roditelji, muž, žena ili baba, onda ste se u razovoru s prijateljima sigurno dotakli ove teme. I odgovor je: NE, od mobilnog telefona ne možete biti toliko ozračeni da dobijete rak.
Suština je da mobilni telefoni rade na frekvenciji dosta nižoj od one koja može da izazove mutacije ćelija i samom tim kancerogeno oboljenje. Da bi izazvao rak, telefon mora raditi na ferkvenciji koja je minimum 100.000.000 puta jača od njegove. To znači da apsolutno ne postoji mogućnost da dobijete tumor mozga od mobilnog telefona. Da je ovo tačno, dokazuje i grafikon na kojem je prikazano koliko je opasno zračenje raznih uređaja i pojava kojima se svakodnevno izlažemo. Zračenje mobilnog telefona je na nivou onoga koje proizvodi mikrotalasna pećnica.
blogspot.com
Prema ovom istraživanju, izlazak na sunce je mnogo opasniji od razgovora ili slanja sms poruke. Dakle, sledeći put kada uzmete telefon u ruke, setite se ovog teksta i opustite se. Nećete dobiti rak. (D. Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.