Kokosovo ulje ipak nije zdravo! Štetno je kao masnoće iz mesa! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

i vi ga koristite?

Kokosovo ulje ipak nije zdravo! Štetno je kao masnoće iz mesa! (FOTO) (GIF)

Kokosovo ulje podiže nivo holesterola koliko i maslac i masnoće životinjskog porekla

Objavljeno:

Indijanski horoskop! Koja si ti životinja i šta to govori o tebi? (FOTO) (GIF)

Američki savez za zdravlje srca nedavno je doneo vest o kokosovom ulju i ona glasi da je nezdravo! Čini se da je sve ono u što ste do sada verovali o ovoj namirnici samo mit.

Poput maslaca ili masnoća koje se nalaze u životinjskom mesu, kokosovo ulje je puno zasićenih masnoća, a upravo njih Savez povezuje sa velikim brojem srčanih oboljenja. Oni predlažu smanjenje unosa takvih namirnica, pa tako i do sada omiljene supernamirnice - kokosovog ulja.

foto: giphy

Na ovo ih je podstakla činjenica da 72 procenta Amerikanaca i 37 procenata američkih nutricionista smatra kokosovo ulje zdravom namirnicom.

foto: pixabay.com

- Ta tvrdnja je potpuno neutemeljena i pokušavamo da saznamo kako je do nje uopšte i došlo - izjavio je dr. med. Frenk Saks.

Svoje tvrdnje Savez podupire činjenicom da se samo zamenom zasićenih masnoća za nezasićene masnoće iz biljnih ulja smanjuje rizik pojave kardiovaskularnih oboljenja za 30 procenata.

foto: giphy

Nezasićene masnoće možete pronaći u namirnicama poput orašastih plodova, semenki, ribe, avokada i maslinovog ulja. Savez je takođe citirao rezultate 7 studija u kojima je potvrđeno da kokosovo ulje podiže nivo holesterola koliko i maslac, masnoće životinjskog porekla i palmino ulje. Na kraju preostaje zaključak da maslinovo ulje još uvek nije svrgnuto s trona najzdravije masnoće.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs / Izvor: Health)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.