Ako imate ovih 8 simptoma, trk kod lekara, možda imate rak! (FOTO)

PAZITE NA ZDRAVLJE

Ako imate ovih 8 simptoma, trk kod lekara, možda imate rak! (FOTO)

Poseta stručnjacima kod svake dugotrajnije promene u telu je izuzetno važna, jer je za lečenje tumora najvažnije reagovati na vreme, što znači odmah
Objavljeno: 26.11.2015. 14:26h
Dok su neki preplašeni za svoje zdravlje svaki put kad se zakašlju, postoje i oni koji trpe duge i dugotrajne simptome a da ni jednom ne posete lekara. Poseta stručnjacima kod svake dugotrajnije promene u telu je izuzetno važna, jer u lečenju tumora najvažnije je reagovati na vreme, što znači odmah.

Znate li koliko je moćan tamjan? (FOTO)

1. Učestali kašalj i promuklost

Ukoliko povremeno kašljete ne morate biti zabrinuti ali ukoliko vam je kašalj učestao i promukli ste trebalo bi da posetite lekara. Kašalj u većini slučajeva nije povezan sa rakom ali ipak treba uraditi analize da bi se otklonila svaka sumnja.Izgubite kilograme bez gladovanja: Za ovom dijetom je poludeo ceo svet (FOTO)​

2. Dugotrajna promena u probavi i radu creva

Ukoliko imate problema sa probavom i stolicom, ukoliko primetite bilo kakve promene trebalo bi da uradite što pre kolnoskopiju da otklonite strah od raka debelog creva.

Šta vam se može desiti kad progutate žvaku? (FOTO) (GIF)

 

3. Dugotrajna promena u radu bešike

Krv u mokraći može biti pokazatelj problema sa bubrezima, iako se najčešće radi samo o infekciji urinarnog trakta, ipak morate biti na oprezu i paratiti dalje promene.Da li vaše telo stari brže od vas? Ovi testovi će vam otkriti (FOTO)​

4. Uporan i neobjašnjiiv bol

Većina bolova nije razlog za zabrinutost, ali ukoliko su trajni morate se obratiti lekaru. 
Ukoliko imate jake glavobolje, bolove u plućima i jajnicima ne mora da znači da imate rak, ali se ipak konsultujte sa lekarom.

Koliko kafa je najzdravije da popijete u toku dana? (FOTO)

5. Promena u izgledu mladeža

Nije svaka promena mladeža melanom ali ipak treba biti oprezan, konsultujte se sa lekarom i detaljno pratite promene kože i mladeža.

5 ideja kako da zavarate mozak da ne traži grickalice (GIF) (FOTO)

6. Imate ranu koja ne može da zaraste

Zdravo telo ima jaku moć samoisceljenja, ukoliko imate neku ranu koja ne zarasta posetite stručnjaka, jer to može značiti da imate rak.7. Iznenadni gubitak kilograma

Ukoliko ste primetili nagli gubitak kilograma i ukoliko ne znate kako mršavite, znači da treba da posetite lekara jer uzrok toga može biti tumor. 

10 simptoma dijabetesa koje ni u ludilu ne bi trebalo da ignorišete! (FOTO)​

8. Pojava kvržice

Izraslina ili bilo kakva kvržica na telu je hitan razlog za posetu lekaru. Iako se verovatno radi o cisti koja se rutinski odstranjuje velika verovatnoća je i da može biti tumor čije je rano otkrivanje presudno u daljem lečenju.Glavni uzroci nastajanja raka po Međunarodnoj agenciji za istraživanje raka su:

1. Nepravilna i nezdrava ishrana
2. Pušenje
3. Kancerogena industrija
4. Virusne infekcije
5. Mutacije
6. Reproduktivni poremećaji
7. Alkohol
8. UV-zračenje

(Espreso.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media