PROVERENO POMAŽE! Uradite ovih 5 STVARI i smršaćete DOK SPAVATE!
Foto: Shutterstock

PROBAJTE, ne košta

PROVERENO POMAŽE! Uradite ovih 5 STVARI i smršaćete DOK SPAVATE!

Održite metabolizam aktivnim i izgubite višak kilograma
Objavljeno:

Mnoga istraživanja su pokazala da postoji povezanost gojaznosti i manjka sna. Ona potvrđuju da manje od osam sati sna tokom noći smanjuje nivo hormona kortizola, što negativno utiče na mikrobe u želucu, a to doprinosi usporavanju metabolizma. Kako biste održali metabolizam aktivnim i uspeli da izgubite višak kilograma, predlažemo da se poslužite sledećim trikovima:

1. Uveče dižite tegove Idealno bi bilo da nakon posla odete u teretanu i radite vežbe sa tegovima. Time možete ubrzati metabolizam za čak 16 sati, prema istraživanju časopisa "International Journal of Sport Nutrition".

2. Konzimirajte proteinski napitak Nahranite mišiće nakon vežbanja tako što ćete surutku zameniti kazeinom. Reč je o sporo razgradivom proteinu koji se postepeno razgrađuje tokom osam sati, što će činiti vaš metabolizam aktivnim tokom noći.

foto: Stock

2. Tuširajte se hladnom vodom Jedno istraživanje je pokazalo da je dovoljno samo 30 sekundi tuširanja u ledenoj vodi kako bi se aktivirala smeđa mast u vašem telu Ona vam može pomoći da sagorite čak 400 kalorija dok ležite u krevetu.

3. Pijte drugačiju vrstu tečnosti Najbolji predlog je zeleni čaj. On je bogat flavenoidima, a poznato je da ova materija ubrzava metabolizam. Ako pijete tri šoljice tokom dana, uveče možete da sagorite 3,5 odsto više kalorija.

foto: Shutterstock

5. Spavajte u hladnoj sobi Istraživanje sprovedeno na Nacionalnom Institutu za zdravlje pokazalo je da ako stavite termostat na samo 19 stepeni tokom noći, vaše telo će potrošiti sedam odsto više kalorija jer će sagorevati mast kako bi održavalo normalnu telesnu temperaturu.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.