JELENA ĐOKOVIĆ ZBOG OVOGA NI U LUDILU NE BI STAVILA PARČE MESA U USTA: Ceo BALKAN se drži za glavu - izneverovaćete
Jelena Đoković, Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

njene reči će vas šokirati

JELENA ĐOKOVIĆ ZBOG OVOGA NI U LUDILU NE BI STAVILA PARČE MESA U USTA: Ceo BALKAN se drži za glavu - izneverovaćete

Mnoge je zanimalo zašto i kada se Jelena odlučila na veganski režim ishrane, a sada je to i otkrila

Objavljeno:

Jelena Đoković je najpoznatija veganka iz Srbije koja pored takvog načina ishrane ima i druge nespecifične navike za naš narod - ne pije kafu, ne stavlja parfeme, ne koristi ni šećer...

Zašto se i kada odlučila za veganstvo, jednom prilikom je rekla na K1 televiziji u emisiji ''Šta sam tebi i ko sam sebi'' svoj razlog koji se ubrzo proširio kao eho po medijima.

Na početku je otkrila da je veganstvo otkrila najpre za vreme studentskih dana i to za vreme posta, "Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke".

Kasnije je ova odluka ''iz muke'' prešla u stil života, kako kaže, iz zdravstvene preventive.

Jelena Đoković
foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Mislim da se ljudi posvete zdravijem načinu života onda kada im dijagnostikuju nešto. Sa veganstvom sam krenula i iz straha od bolesti. I to je najgori način da počnete i ne bih nikoga savetovala da bilo šta radi iz straha. Ja se trudim da to ne radim iz straha", otkrila je Jelena.

Iako je bila ranije pravi mesojed i uživala u svim čarima gurmanluka, ipak je stava da će se zauvek zadržati na veganstvu.

"Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava", rekla je Jelena.

"Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a trideset odsto skuvana.Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinačTeško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju", na kraju je zaključila.

Bonus video

01:55

VEGAN ILI MESOJED?

(Espreso/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.