JAGNJEĆE ĆUFTE U SOSU OD PARADAJZA KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Zbog mesa su mnogo UKUSNIJE od običnih
Ćufte, Foto: Printscreen Youtube/French Cooking Academy

recept

JAGNJEĆE ĆUFTE U SOSU OD PARADAJZA KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Zbog mesa su mnogo UKUSNIJE od običnih

Jagnjeće ćufte u sosu od paradajza i nane predstavljaju pečenje u zalogajima, slasno i preliveno mešavinom paradajza i nane

Objavljeno:

Jagnjeće ćufte usosu od paradajza i nane su sve samo ne uobičajeni dosadni ručak. Ukoliko želite da promenite rutinu u kuvanju, ovo je odličan recept za vas. Možda ćete želeti da napravite i jagnjeći gulaš sa patlidžanom i maslinama.

Jagnjeće okurglice se spremaju za manje od sat vremena, a vrlo su aromatične zbog dodatog preliva od paradajza i nane. Evo kako da napravite jagnjeće ćufte u sosu od paradajza i nane!

Sastojci:

1 veliki patlidžan

1 crveni luk

Ćufte
foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

2 kašičice mlevenog kima

1 kašičica sušenog origana

1 kašika maslinovog ulja

250 g jagnjećeg mesa

400 g leblebija, ocediti i isprati

2 čena belog luka, zgnječena

200 g paradajza

10 g nane

1 kašičica crvenog vinskog sirćeta

2 kašike jogurta

Recept za jagnjeće ćufte

Ćufte
foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Zagrejte rernu

Za jagnjeće ćufte u sosu od paradajza i nane, zagrejte rernu na 200°C. Patlidžan isecite na komade veličine zalogaja, a crveni luk grubo isecite. Oba stavite u veliki pleh za pečenje, promešajte kim, origano i ulje i začinite. Raširite u jedan sloj i pecite 20 minuta.

Uvaljajte meso u ćufte

U međuvremenu uvaljajte jagnjeće meso u ćufte veličine oraha, začinite solju i biberom. Posle 20 minuta sve promešajte u plehu, dodajući leblebiju i beli luk, pa ponovo začinite. Prelijte ćufte i vratite u rernu na 15-20 minuta, dok ne porumene i povrće ne omekša.

Napravite sos od paradajza, nane i jogurta

Dok se sve peče, iseckajte grubo paradajz i sitno iseckajte nanu, a nekoliko manjih listića ostavite za ukrašavanje. Pomešajte ih zajedno u činiji sa sirćetom i začinite sa dosta soli. Servirajte pleh sa ćuftama sa salsom od svežeg paradajza i jogurtom na vrhu, a zatim pokapajte sa još malo ulja, soli i bibera. Uživajte u jagnjećim ćuftama u sosu od paradajza i nana.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.