DOKTOR TVRDI DA ZBOG OVIH NAMIRNICA IZGLEDA MLAĐE 20 GODINA: Jede is SVAKODNEVNO jer su tajna DUGOVEČNOSTI
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

DOKTOR TVRDI DA ZBOG OVIH NAMIRNICA IZGLEDA MLAĐE 20 GODINA: Jede is SVAKODNEVNO jer su tajna DUGOVEČNOSTI

Doktor Mark Hajman (63) je stručnjak za dugovečnost koji je objavio knjigu pod nazivom "Mladi zauvek: Tajne za najduži i najzdraviji život"

Objavljeno:

Doktor sada otkriva koje namirnice svakodnevno unosi u svoj organizam. On veruje da njegova ishrana može da uspori starenje, produži životni vek i smanji rizik od nastanka hroničnih bolesti. Svoj režim smatra rigoroznim, ali i ističe da je zbog njega 20 godina mlađi.

Povrće

Doktor Hajman svaki dan unosi magnezijum, folne kiseline i vlakna koja su ključna za lakše varenje. Za to je najbolje povrće poput brokolija, kelja i kupusa. Ove namirnice su bogate fitonutrijentima koji su ključni za smanjenje upala u organizmu.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je osnova meditranske ishrane. Prema rečima doktora, sadrži antioksidante koji smanjuju rizik od nastanka zdravstvenih problema, posebno srčanih oboljenja. On ističe da je maslinovo ulje dobro u borbi za smanjenje stresa.

Orašasti plodovi

Indijski orah, bademi i orasi su orašasti plodovi koji treba da budu deo svačije ishrane, ističe doktor. Povezani su sa smanjenim rizikom od nastanka dijabetesa. Ovi orašasti plodovi su bogati vlaknima, a odlična prednost je što pružaju osećaj sitosti i energije.

Bobičasto voće

Bobičasto voće sadrži veliki broj antioksidanata. Odlično je za zdravlje creva, upale i druga hronična stanja.

Zeleni čaj

Doktor Hajman svaki dan pije zeleni čaj koji mu pruža umirujući osećaj. Prema njegovim rečima, zeleni čaj je toplo piće koje može da ublaži stres. Sadrži antioksidante koji mogu da smanje rizik od nastanka bolesti.

BONUS VIDEO

01:05

OVO JE DRUGI NAJSTROŽI POST, OVAKO GLASI ISHRANA Sveštenik za Kurir TV obrazložio: Šta raditi ako ne možete izdržati?

(Espreso/Mondo/T.V./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.