KONCENTRACIJA I FOKUS: Omega-3 masne kiseline poboljšavaju čitanje kod dece!
Promo, Foto: Promo

online prodaja

KONCENTRACIJA I FOKUS: Omega-3 masne kiseline poboljšavaju čitanje kod dece!

Umesto nervoznih jutara sa neispavanim i loše raspoloženim detetom koje neće da čuje da ide u školu, iskusite jednu drugačiju školsku godinu

Objavljeno:

Školska godina ne sme da počne bez omega-3 masnih kiselina! Sigurno se pitate zašto?

Zato što su omega-3 masne kiseline jedini dodatak koji istovremeno jača imunitet, ali i moždanu funkciju deteta.

Umesto nervoznih jutara sa neispavanim i loše raspoloženim detetom koje neće da čuje da ide u školu, iskusite jednu drugačiju školsku godinu.

Pobrinite se da vaše dete započne dan s mekom tabletom za žvakanje Dr. Viton Omega-3 Junior i uživajte u harmoniji doma.

U ovoj tableti s ukusom tropskog voća smešteno je prirodno riblje ulje iz norveških mora koje zadovoljava potrebe za omega-3 masnim kiselinama (EPA i DHA) i vitaminom D3.

Putem Concordix tehnologije, dodatak Dr. Viton Omega-3 Junior obezbeđuje brzu i poboljšanu apsorpciju aktivnih sastojaka za 44%.

Promo
foto: Promo

Kada omega-3 masne kiseline uđu u dečji organizam, one:

  1. Podržavaju rast mozga i njegovu funkciju

Mozak raste najbrže od rođenja do 2. godine, iako se razvoj nastavlja tokom detinjstva i adolescencije.

Više od 60% mozga čine masti, a omega-3 masna kiselina DHA (dokozaheksaenoinska kiselina) je zastupljena sa 10-15%. DHA je neophodna za razvoj senzornih, perceptivnih, kognitivnih i motoričkih (nervnih) moždanih sistema. Smatra se da su delovi mozga bogati DHA odgovorni za aktivnosti poput planiranja, rešavanja problema, pažnje i fokusa.

DHA pomaže poboljšanju fluidnosti moždane membrane, što znači da se nervni impulsi ili poruke prenose efikasnije. Studije pokazuju da DHA podržava normalni koeficijent inteligencije i odgovorna je za učenje i memoriju.

Analizom 7 studija o efektima DHA na kapacitet učenja kod dece, 5 ih je potvrdilo da je ova omega-3 masna kiselina poboljšala školske performanse, posebno čitanje i pravopis.

  1. Poboljšavaju veštinu čitanja i matematike

Istraživači sa Univerziteta u Oksfordu proučavali su decu koja su dobijala 600 mg omega-3 dnevno tokom 4 meseca. Rezultati ove studije, nazvane DOLAB studija, pokazali su da je 20% slabije dece poboljšalo čitanje u odnosu na placeb grupu za 3 nedelje. 10% najslabije dece poboljšalo se za 1,9 meseci.

Iako su potrebna dodatna istraživanja kako bi se potvrdili ili odbacili ovi nalazi, rezultati pokazuju da omega-3 može biti posebno korisna za decu sa najslabijim veštinama čitanja i generalno lošim performansama.

U drugoj studiji u Bradfordu, gde su učenicima svakodnevno davali omega-3 riblje ulje, došlo je do poboljšanja čitanja kod 81% učenika, u pisanju kod 67%, i u matematici kod 74%.

  1. Poboljšavaju san kod dece

Većina roditelja se muči da natera decu da legnu na vreme, a kad u tome uspeju, noć podrazumeva često buđenje zbog noćnih mora, straha od testa, posete toaletu, žeđi. Sve ovo narušava kvalitet dečjeg sna, što dovodi do slabe koncentracije i razdražljivosti tokom dana.

DOLAB studija takođe je istraživala da li dodatak ishrane omega-3 može imati koristan efekat na spavanje. Rezultati su pokazali da loš san značajno povezan sa niskim nivoima DHA u krvi i da dodatak DHA ishrani vodi smanjenju broja noćnih poremećaja i prosečno 58 minuta više sna.

  1. Smanjuju depresiju kod dece

Postoje nekoliko studija koje pokazuju efikasnost omega-3 za depresiju kod odraslih, ali depresija kod dece postaje sve češća. Jedno istraživanje iz Izraela proučavalo je efekte dodatka omega-3 kod dece uzrasta od 6-12 godina koja pate od teške depresije.

Rezultati su bili fantastični, pri čemu je veći deo dece koja su uzimala dodatak omega-3 imao 50% manje simptoma na kraju istraživanja, dok su kod neke dece simptomi potpuno nestali.

Vaše dete može sve, ali uz Dr. Viton Omega-3 Junior može još više!

Dr. Viton Omega-3 Junior je najbolji dnevni podstrek za sjajnu decu i uspešne roditelje.

Podstaknite ih da uče s merakom, da ostanu fokusirani tokom časova, tako što će im svakodnevno davati Dr. Viton Omega-3 Junior!

Klikom OVDE možete izvršiti porudžbinu ili pozivom na broj telefona 011/4420-502 svakog radnog dana od 9 do 17h.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.