NIKADA, ali NIKADA ne jedite hranu na koju je sletela MUVA! Kada saznate razlog, neće vam više pasti na pamet!
Foto: Giphy

oprez!

NIKADA, ali NIKADA ne jedite hranu na koju je sletela MUVA! Kada saznate razlog, neće vam više pasti na pamet!

U nedavno objavljenom istraživanju sagovornici su ispitani da li bi izjurili iz restorana kada bi u njemu videli miševe, bubašvabe, muve, mrave ili zmije, odnosno - u kom slučaju bi najbrže izašli. Više od 60 posto ispitanika kao najgore je izdvojilo bubašvabe
Objavljeno:

Ali, naučnici upozoravaju da stvarna pretnja zapravo stiže od muva, jer prenose dvostruko više bakterija. Ali nije ni to najodvratnije. Muve obožavaju da kopaju po izmetu, smeću i raspadajućim mrtvim životinjama. Budući da ne mogu da žvaću, hranu koju pronalaze na ovim odvratnim mestima rastapaju enzimima koje ispljunu i potom usisavaju.

Drugim rečima, kada muva sleti na vaš tanjir, ona će zapravo "pljunuti" na hranu koju jedete. Osim toga, na svom telu, među dlakama na nogama, nosi bakterije i viruse koji će ostati na hrani.

Prenosi 4 miliona bakterija

Prosečan broj pronađenih bakterija na telu muve je 4 miliona, a iz crevnog trakta izolovano je 50 vrsta za čoveka patogenih bakterija, 10 vrsta crevnih protozoa i 10 vrsta parazitskih crva i nekoliko vrsta virusa.

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.