HIRURG OTKRIO ŠTA JE PEPELJUGINA OPERACIJA: Žene su ODLEPILE za njom- očekuju ''ČUDA IZ BAJKE'', a to nije MOGUĆE
Doktori, Foto: Profimedia

neverovatno

HIRURG OTKRIO ŠTA JE PEPELJUGINA OPERACIJA: Žene su ODLEPILE za njom- očekuju ''ČUDA IZ BAJKE'', a to nije MOGUĆE

Ime prilično ide uz samu ''boljku''

Objavljeno:

Ova operacija se zove "Pepeljugina operacija", a njome se rešavaju funkcionalne ili estetske smetnje na stopalima. One podrazumevaju iskrivljene prste, čukljeve, široka stopala, nokte koji "čudnovato" rastu i mnogo toga još. Možda mnogima neočekivano, ali nezadovoljstvo stopalima raste. Istraživanje Američkog medicinskog udruženja za pedijatriju iz 2018. godine sa više od 1.000 učesnika pokazalo je da skoro 75 odsto njih ima neku vrstu problema sa stopalima.

Veliki deo toga bio je estetske prirode. Više od polovine od 500 ispitanih žena osećalo se neprijatno sa stopalima "uvek, često ili ponekad". Iako se čini da su stopala jednostavno takva kakva jesu, genetski određena i nepromenljiva, dobile su novi zahvat koji interesuje pretežno nežniji pol.

peta, stopalo
foto: Profimedia

Operacije na stopalima su veoma specifične, pa će ih ortopedi češće izvoditi nego plastični hirurzi. Dr Stjuart Mogul, njujorški hirurg specijalizovan za stopala i zglobove, rekao je da većina takvih procedura uključuje "korekciju deformiteta kostiju i zglobova, dok estetski hirurzi uglavnom rade na koži i mišićima". Neke procedure se preklapaju, na primer, transfer masti, koji smože da se uradi na stopalima, estetski hirurzi rade na podmlađivanju i popunjavanju delova šaka. Većina estetskih zahvata na stopalima rešava bolne deformitete, a istovremeno može da pruži i estetsko poboljšanje.

Dr Mogul kaže da "čuda iz bajke" ne treba očekivati. "Imali smo pacijentkinje koje su pitale da li možemo da im smanjimo, suzimo ili stanjimo stopala, ali to ne može da se učiniti. Moguće je skratiti prst koji zapinje i uzrokuje probleme, ali nije moguće smanjiti ili stanjiti stopalo", rekao je hirurg.

BONSU VIDEO:JASNI SU RAZLOZI ZBOG KOJIH NAŠI MLADI IDU U TURSKU NA OPERACIJU Estetski hirurg otkrio: Nisu se kvalitetom probili, već cenom!

01:18

JASNI SU RAZLOZI ZBOG KOJIH NAŠI MLADI IDU U TURSKU NA OPERACIJU Estetski hirurg otkrio: Nisu se kvalitetom probili, već cenom!

(Espreso/kurir/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.