7 simptoma tumora na mozgu koje ne smete ignorisati! (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

Trk kod lekara!

7 simptoma tumora na mozgu koje ne smete ignorisati! (FOTO) (GIF)

Umor, česte glavobolje i trnjenje tela? Da li ste ikada osetili tako nešto? Simptomi se razlikuju, pa morate da slišate šta vam telo govori
Objavljeno:

U čemu je razlika između ciste na jajnicima i policističnih jajnika? (FOTO) (GIF)

Umor, česte glavobolje i trnjenje tela? Da li ste ikada osetili tako nešto? Tumori na mozgu dolaze u različitim oblicima i veličinama, pa se tako razlikuju i njihovi simptomi. Kada je reč o simptomima, ključni faktor je lokacija u mozgu na kojoj se tumor nalazi. Primera radi, ako se tumor locirao u blizini centra za vid, verovatno ćeš iskusiti probleme sa vidom.

- Kada uzmemo u obzir da svaka ćelija u mozgu može postati tumor i da sve informacije, iz svakog dela tela, putuju u njega i iz njega odlaze, jasno vam je da spisak potencijalnih simptoma tumora može biti beskonačan - kaže neurohirurg Teodor Švarc.

foto: giphy

7 simptoma tumora na mozgu!

1. Napadi

Mezavisno od vrste tumora, napadi su obično prvi znak da on postoji.

- Tumor izaziva iritaciju moždanih ćelija, pa se zbog toga neuroni mogu ponašati na neobične načine, odnosno izazvati neobičajne pokrete - kaže doktor Švarc. Kao i tumori, napadi dolaze u raznim oblicima. Možete osetiti bilo šta, od grčenja celog tela do trzaja u jednom zglobu ili delu lica.

foto: Thinkstock

2. Nespretnost

Ako se često zapetljavate s ključevima, saplićete se ili borite s ravnotežom, možda nije reč samo o nespretnosti. Obratite pažnju i na probleme s govorom, gutanjem ili kontrolisanjem izraza lica.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.