Šta vam se može desiti kad progutate žvaku? (FOTO) (GIF)

SLATKO, SLAĐE, NAJSLAĐE

Šta vam se može desiti kad progutate žvaku? (FOTO) (GIF)

Da li su i vaši roditelji pravili drame kada progutate ovu zanimaciju za usta? Da li ih i vi pravite?
Objavljeno:

U detinjstvu žvaka je bila svima omiljeni slatkiš i zabava za nepca, ali umesto u ustima često je završavala u vašem digestivnom traktu. Sećate se porodičnih drama zbog gutanja žvaka? Da li je gutanje žvaka zaista toliko opasno? Da li znate zašto je tako važno jesti orahe? Nakon ovog ješćete ih svaki dan! (FOTO)

tumblr
1. Može li se svariti žvaka? Gume za žvakanje naše telo ne može u potpunosti da probavi. Sastojke poput zaslađivača i šećera telo prepoznaje i razgrađuje, ostatak ostaje u komadu. Iako to možda zvuči opasno i zabrinjavajuće, nesvarena žvaka završava gde i ostali nesvarljivi sastojci kao što su kora voća ili košpice, pa će je telo izbaciti putem velike nužde. Hronično ste umorni? Imamo pravi lek za vas, treba samo da ga popijete dva puta godišnje! (FOTO)
2. Može li se žvaka zalepiti za želudac? Najveća briga roditelja je bila da će se žvaka zalepiti na zidove ždrela ili želudca. Za razliku od neugodnih posledica žvaka zalepljenih na odeći ili kosi, verovatnost da se žvaka zalepi za želudac je vrlo, vrlo mala. Iako će joj trebati nešto više vremena da prođe kroz ceo digestivni trakt, vremenom će završiti tamo gde i treba - u WC šolji. Ovih 5 uvrnutih stvari se dešavaju u vašem telu kada imate menstruaciju! (GIF) 3. Kada gutanje žvaka može postati problem? Vrlo su retki slučajevi u kojima gutanje žvake može izazvati zdravstvene probleme, a najčešće se vezuju za poremećaje digestivnog trakta izazvane divertikulitisom ili kronovom bolešću. Koliko kafa je najzdravije da popijete u toku dana? (FOTO)
tumblr
(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.