OVE TRI NAMIRNICE NIKAKO NE SMETE JESTI NA PRAZAN ŽELUDAC: SRBI ih unose SVAKI DAN, a to je UŽAS po ZDRAVLJE
Kafa, Foto: Profimedia

Obratite pažnju

OVE TRI NAMIRNICE NIKAKO NE SMETE JESTI NA PRAZAN ŽELUDAC: SRBI ih unose SVAKI DAN, a to je UŽAS po ZDRAVLJE

Ujutru je najbolje unesti proteine, vitamine i minerale, kažu dijetetičari i otkrivaju koje namirnice bi trebalo da izbegnemo kada je želudac prazan.

Objavljeno:

Svi znaju da je doručak najvažniji obrok u toku dana. Daje nam potrebnu energiju kako bi organizam mogao da odgovori na zahteve koji slede u toku dana, ali i sprečava neželjeno prejedanje. Ujutru je najbolje unesti proteine, vitamine i minerale, kažu dijetetičari i otkrivaju koje namirnice bi trebalo da izbegnemo kada je želudac prazan:

Citrusi

Cistrusno voće je kiselkastog ukusa jer sadrži velike količine limunske kiseline. Na taj način povećavamo kiselinu u želucu, a kada se ovo voće jede na prazan želudac, može da dovede do gorušice i drugih problema.

Limun
foto: Profimedia

Kafa

Omiljeni ritual mnogih. Kafa stimuliše proizvodnju takozvane hlorovodonične ili želučane kiseline kada se konzumira na prazan stomak. Gorušica, gastritis i nadimanje su uzrokovani upravo ovim dejstvom, zbog čega dijetetičari savetuju da nikada ne konzumiramo kofein odmah ujutru.

Kafa
foto: Profimedia

Začinjena hrana

Začinjena hrana je još jedna vrsta hrane koju treba izbegavati ujutru. Kako objašnjavaju dijetetičari, ova namirnica može da izazove jake bolove kada se konzumira na prazan stomak, ošteti sluznicu želuca, a može i da dođe do smetnji u varenju.

Začin, Začini, Kuvanje, Začinjavanje jela, Kuhinja, Kuvar
foto: Profimedia
01:05

OVO JE DRUGI NAJSTROŽI POST, OVAKO GLASI ISHRANA Sveštenik za Kurir TV obrazložio: Šta raditi ako ne možete izdržati?

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.