Koliko kafa je najzdravije da popijete u toku dana? (FOTO)

ZDRAVLJE IZ CRNOG ZRNA

Koliko kafa je najzdravije da popijete u toku dana? (FOTO)

Prvi znak da ste stupili u svet odraslih je onda kada popijete svoju prvu kaficu
Objavljeno: 17:04h

Bez obzira da li je reč o kafi sa kofeinom ili bez njega, ona blagotvorno utiče na opšte zdravlje. Kod osoba koje dnevno konzumiraju 3 do 5 šoljica kafe primećen je manji rizik od prevremene smrti od posedica srčanih bolesti, dijabetesa i Parkinsonove bolesti, a i manje su sklone samoubistvu. Ona slika kafom: Pogledajte kako dobro to izgleda! (FOTO) (VIDEO) Istraživanje Hardvard univerziteta je obuhvatilo osobe koje ne piju kafu ili konzumiraju dnevno manje od šoljice, potom i one kojie ispijaju umerene količine kafe, kao i osobe koje dnevno popiju i do 5 šoljica.

- Bioaktivni sastojci kafe smanjuju otpornost na insulin i na upale- rekao je Ming Ding, glavni autor studije i doktorant na Odeljenju za ishranu. - Ovo je delimično objašnjenje za naše otkriće, ali moramo obaviti dodatna istraživanja kako bismo istražili biološke mehanizme koji rezultiraju takvim učinkom- dodao je Ding. Šta pijemo godinama? Napokon dekodiran DNK kafe! (FOTO) Suprotno prethodnim istraživanjima, ova studija nije omogućila da se otkriju pozitivni učinci kafe na potencijalno sprečavanje razvoja karcinoma.
Rezultati istraživanja temelje se na podacima prikupljenim u 3 velike ankete sprovedenima među 300000 medicinskih sestara i zdravstvenih radnika koji su odgovarali na upitnike o vlastitom zdravstvenom stanju i životnim navikama tokom tridesetgodišnjeg razdoblja. Ne treba vam lek za dijabetes, već ga imate u kući s ova dva sastojka! (FOTO) Obzirom na to da se studija temelji na subjektivnim odgovorima ispitanika o njihovim navikama, njena verodostojnost može biti pod znakom pitanja. Naučnici upozoravaju da se konzumiranje veće količine kafe ne može savetovati svakome.
8 saveta pomoću kojih ćete prodisati ako vas muče sinusi (GIF) - Redovno ispijanje kafe uključuje i redovne i zdrave prehrambene navike- rekao je koautor studije, profesor nutricionizma i epidemiologije na Harvardu, Frank Hu. Dodao je da neke populacione grupe, poput trudnica i dece, moraju voditi računa o količini kofeina koji unose u organizam. (Espreso.co.rs / Izvor: express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.