Imate alergiju na polen? Evo kako možete preživeti proleće (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

da lakše dišeš

Imate alergiju na polen? Evo kako možete preživeti proleće (FOTO) (GIF)

Alergije su najizraženije u aprilu, maju i junu, a izraženost simptoma varira od osobe do osobe i obično zahteva neku terapiju
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dolaskom toplih i sunčanih prolećnih dana, stižu i problemi za sve one koji se bore s polenskim alergijama. Alergije su najizraženije u aprilu, maju i junu, a izraženost simptoma varira od osobe do osobe i obično zahteva neku terapiju.

10 dobrih razloga zašto odmah treba da popijete pivo! (FOTO) (GIF)

Učestalost alergijskih bolesti pokazuje trend porasta poslednjih nekoliko decenija. Tome ima više uzroka, od promenjenog načina života, ishrane, klime, infekcija do niza prirodnih činilaca.

foto: giphy

Lekove treba da počnete da uzimate i pre sezone alergija!

Lekovi protiv alergija, antihistaminici, su sada kvalitetni i ne izazivaju pospanost kod pacijenata i dobro je da počmete da ih uzimate pre same sezene alergija, da bi mogli da počnu da deluju na vreme.

foto: Shutterstock

Alergije se pogoršavaju za vreme oblačnog i vetrovitog vremena, jer tada dolazi do smanjenja volumena vazduha i povećanja koncentracije alergena i zato su alergijske reakcije češće i burnije, a za vreme vetrovitog vremena se alergeni raznose po vazduhu.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.