7 sigurnih znakova da ste pred nervnim slomom! (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

crazy or not?

7 sigurnih znakova da ste pred nervnim slomom! (FOTO) (GIF)

Stručnjaci se slažu da se ovi simptomi ne smeju ignorisati, pa stoga ne oklevajte da potražite stručnu pomoć!
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Imate problema s koncentracijom? Ne možete da spavate? Imate osećaj kao da ćete se rasplakati? To su samo neki od upozoravajućih znakova koje vam vaše telo upućuje jer ste pod ogromnim stresom.

Muškarci imaju omiljeni deo vašeg tela. Nikad ne biste pogodili šta je u pitanju! (FOTO) (GIF)

Iako nervni slom nije klinički pojam i ne smatra se duševnom bolešću, to ne znači da nije ozbiljan problem. Nervni slom se obično javlja kada životni zahtevi postanu emocionalno i fizički neizdrživi. Razlozi za takvo stanje mogu biti različiti, od traumatičnog prekida veze, pa do osećaja velike preopterećenosti.

foto: Profimedia

- Nervni slom je situacija u kojoj osoba ne može normalno da funkcioniše zbog ogromne količine stresa - kaže doktor Erin Engle, sa medicinskog centra u Kolumbiji. Stručnjaci se slažu da se znaci da ste pred nervnim slomom ne smeju ignorisati pa stoga ne oklevajte da potražite stručnu pomoć!

foto: giphy

7 simptoma nervnog sloma:

1. Previše ili premalo sna

Promena u navikama spavanja je jedan znak upozorenja. Neki ljudi san smatraju svojevrsnim begom, pa previše spavaju, a neki mogu da razviju neki oblik nesanice jer njihov mozak toliko radi da se ne mogu opustiti i zaspati. U glavi im se roje misli i stalno preispituju situacije koje im izazivaju stres, što ponovno stvara nervozu pa osoba ne može da zaspi. Simptomi nesanice su dugo vreme budnosti pre spavanja, kratki intervali sna i rano buđenje.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.