AKO STE IKADA OSETILI UKUS METALA U USTIMA, TO MOŽE ZNAČITI OVO: Evo o kakvom STANJU je reč
Jezik, Foto: Profimedia

IZMENJENO STANJE

AKO STE IKADA OSETILI UKUS METALA U USTIMA, TO MOŽE ZNAČITI OVO: Evo o kakvom STANJU je reč

Od pražnjenja sekreta do ukusa metala do glavobolje, očekujte neočekivano

Objavljeno:

Neki simptomi mogu navesti da mislite da ste samo pod stresom i da ste iscrpljeni. Ali zajedno kada se pojave, ovi simptomi mogu ukazati da ste zapravo u ovom stanju.

Svi znaju klasične znake trudnoće. Izostali ste menstruaciju. Vaše grudi su osetljive i umorni ste sve vreme. Ali trudnice takođe doživljavaju čitav niz simptoma osim ovih prvih znakova.

Od pražnjenja sekreta do ukusa metala do glavobolje, očekujte neočekivano.

Evo liste od 10 čudnih simptoma rane trudnoće o kojima vam niko ne govori.

Trudnica, Trudnoća
foto: Sam Edwards / Hoxton / Profimedia

1. Rani sekret

Iako mnoge žene imaju vaginalni sekret, on nije često povezan sa trudnoćom. Ali većina trudnica će lučiti lepljivu, belu ili bledožutu sluz rano u prvom tromesečju i tokom trudnoće. Povećani hormoni i vaginalni protok krvi izazivaju sekret. Povećava se tokom trudnoće kako bi se sprečile infekcije jer omekšaju vaš grlić materice i zidovi vagine.

2. Povišena telesna temperatura

Kada se prvi put probudite ujutru nakon ovulacije, vaša telesna temperatura je blago povišena. Tako ostaje dok ne dobijete sledeću menstruaciju. Ali ako ova temperatura, poznata kao bazalna telesna temperatura, ostane povišena duže od dve nedelje, možda ste trudni.

3. Boleće vas glava, osećaćete grčeve i htećete da piškite sve vreme

Hormonske promene i promene zapremine krvi tokom trudnoće mogu dovesti do glavobolje. Neke žene takođe imaju grčeve nalik na menstruaciju na obe strane donjeg stomaka. I većina žena će dodatno odlaziti u toalet. To je zato što vaša rastuća materica vrši pritisak na vašu bešiku.

4. Osećaće se kao da se soba okreće

Nije neuobičajeno da trudnice osećaju vrtoglavicu ili vrtoglavicu u prvom tromesečju. Trudnoća dovodi do pada krvnog pritiska i širenja krvnih sudova. Ali obratite posebnu pažnju na svoje simptome.

Toalet papir, WC, WC šolja, Mala nužda, Velika nužda, Kupatilo, Toalet
foto: Profimedia

5. Jednostavno ne možete ići u toalet

Možda ćete se osećati naduto, kao da želite da izbacujete gasove ili idete u toalet na veliku nuždu. Ali to se jednostavno ne dešava. To je zato što hormonske promene u trudnoći mogu dovesti do zatvora, kao i prenatalni vitamini. Vaš probavni sistem se usporava tokom trudnoće. Ovo daje hranljivim materijama dovoljno dodatnog vremena da se apsorbuju u vaš krvotok i stignu do vašeg mališana.

6. Možda ćete imati lažnu menstruaciju

Oko 25 do 40 procenata trudnica će blago krvariti ili primetiti mrlje u ranoj trudnoći. Lagano krvarenje može da se desi kada se oplođeno jaje pričvrsti za sluzokožu materice. Ovo je poznato kao implantacijsko krvarenje. Uobičajeno je oko dve nedelje nakon začeća. Krvarenje takođe može biti uzrokovano iritacijom grlića materice, vanmaterničnom trudnoćom ili pretnjom pobačaja.

Obavezno odmah potražite medicinsku pomoć ako vam lagano krvarenje postane jače ili je praćeno teškim grčevima, bolovima u leđima ili ubodnim bolovima.

7. Uzmite maramice, sipajte čaj i sklupčajte se u krevet

Trudnoća smanjuje vaš imunitet. To znači da ste skloniji kašljanju, prehladi i gripu. Nije neuobičajeno da trudnice dožive simptome slične prehladi ili gripu u ranoj trudnoći. Razgovarajte sa svojim lekarom o opcijama lečenja koje su bezbedne za trudnoću. Trudnice su podložnije teškim oboljenjima od gripa. Ovo može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema za vašu bebu.

Čaj
foto: Profimedia

8. Osećate kao da vam grudi gore

Hormoni menjaju tokom trudnoće. Ovo uključuje ventil između vašeg želuca i jednjaka. Ovo područje postaje opušteno tokom trudnoće, što može dovesti do curenja želudačne kiseline u vaš jednjak, izazivajući žgaravicu. Borite se tako što ćete jesti manje, češće obroke. Takođe isecite prženu hranu. Pokušajte da izbegavate gazirana pića, citrusno voće, sokove i začinjenu hranu.

9. Toplo - hladno

Vaši hormoni se iznenada menjaju kada zatrudnite. Ovo može da izbaci vaše emocije. Osećaćete se neobično plačljivo i emotivno. Vaš libido prelazi sa toplog na hladno, a zatim ponovo na toplo. Takođe možete iskusiti promene raspoloženja. Ovo je veoma često tokom rane trudnoće

10. Osetićete ukus metala

Povećanje estrogena i progesterona tokom trudnoće može dovesti do promena u ukusu kod mnogih trudnica. Stanje koje se zove diseguzija uzrokuje da neke trudnice osećaju ukus metala. Osećaćete se kao da ste žckali neke stare novčiće uz ručak. Oslobodite se metalnog ukusa žvakanjem slanine i žvakanjem gume bez šećera. Takođe pokušajte da pijete hladnije tečnosti ili jedete začinjenu hranu.

NAJBOLJE VAKCINE ZA TRUDNICE:

01:27

NAJBOLJE VAKCINE ZA TRUDNICE

(Espreso/ Healthline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.