SEDAM ZNAKOVA DA VAM JE TELO PUNO OTROVA: Organizam se bori ako vidite ovo na površini jezika
Foto: Profimedia

PAZITE SE

SEDAM ZNAKOVA DA VAM JE TELO PUNO OTROVA: Organizam se bori ako vidite ovo na površini jezika

Probajte s napicima od brokolija, karfiola i sličnog povrća koji čiste jetru

Objavljeno:

Mučnina, osip na koži, glavobolje, umor, samo su neki od simptoma koji pokazuju da vam je telo puno otrova, kažu stručnjaci.

Toksini su otrovne materije koje mogu imati i negativne efekte na zdravlje, mogu proizvesti određene bakterije, gljivice, plesan i tako dalje. Možda se ne osećate tako dobro kao nekada ili hrana koja je nekada odgovarala vašem organizmu sada čini upravo suprotno.

1. Nesanica: Nesanica je jedna od glavnih posledica nakupljanja toksina u organizmu. Ako imate problema sa spavanjem, to znači da bi trebalo da proverite jetru jer je nesanica često povezana s problemima u radu tog organa.

Probajte s napicima od brokolija, karfiola i sličnog povrća koji čiste jetru. Jetra najčešće neutrališe toksine pa unesite u svoju ishranu što više namirnica bogatih sumporom, a beli luk je najbolji za to.

2. Letargija: Ako se budite umorni i tromi, osećaj letargije vas prati tokom celog dan, trebalo bi da razmislite o detoksikaciji. Nećete rešiti problem ako nedostatak energije nadoknađujete stimulansima kao što je kofein. Naprotiv, samo ćete pogoršati stanje.

Jedite puno žitarica jer su bogate B vitaminima, koji utiču na mentalne funkcije poput koncentracije i pamćenja, piše Net.hr.

3. Glavobolje: Hronične glavobolje koje se stalno vraćaju mogu ukazati na preveliku količinu toksina u telu. Zadržavanje toksina jedan je od najvećih uzroka glavobolja i migrena.

Tokom procesa detoksikacije glavobolje se mogu pogoršati, ali nakon izbacivanja toksina iz tela bi trebalo odmah prestati ili se znatno smanjiti.

4. Problemi s kožom: Ako na koži primetite osip ili bubuljice, vreme je za detoksikaciju. Koža je najbolji pokazatelj da nešto nije u redu s organizmom jer se sve što ne valja izbacuje na njenu površinu.

5. Žuti ili beli jezik: Jezik je važan pokazatelj u otkrivanju količine otrova u telu. Hrana koja sadrži toksine može poremetiti delikatnu pljuvačku što uključuje i jezik. Ako je na površini jezika vidljiv beli ili žuti sloj, probavni trakt se bori protiv toksina.

6. Nakupljanje masnog tkiva na stomaku: Toksini koje unosite kroz hranu i piće, ali i toksini koje udišete pomažu nakupljanju masnog tkiva na stomaku. To se događa jer mnogi toksini koji se zadrže u telu dolaze u abdomen i ostaju tamo. Mogu se ukloniti jedino detoksikacijom.

7. Osećaj vrućine: Jedan od prirodnih načina na koji telo izbacuje toksine je znojenje. Kada je u telu previše otrova, ono će se „pregrejati“ pokušavajući ih izbaciti znojenjem, zbog čega konstantno možete osećati da vam je vruće, čak i onda kada je napolju hladno.

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.