Erekcija zavisi od stanja muških zuba! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

više uživanja među čaršafima

Erekcija zavisi od stanja muških zuba! (FOTO) (GIF)

Stručnjaci veruju da pravilno lečenje ove bolesti desni može da smanji rizik od razvoja erektilne disfunkcije
Objavljeno: 06.03.2017. 11:23h
  • 15

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

 

Paradontitis je uz, karijes, najčešći stomatološki problem. Reč je o hroničnoj bakterijskoj infekciji desni koju su sad povezali i s povećanim rizikom od erektilne disfunkcije.

 

Prirodni lek za srce je star čak 800 godina! (FOTO) (GIF)

 

Erektilna disfunkcija češće se javlja kod muškaraca koji boluju od hronične bakterijske infekcije desni ili paradontitisa. Ta infekcija je česta, a obično izaziva i ispadanje zuba. Ova infekcija desni je usko povezana i s kardiovalaskularnim bolestima i najčešćim upalama što izaziva stvrdnjavanje arterija, a to može dovesti do erektilne disfunkcije.

 

foto: giphy

- Još uvek je rano tvrditi da muškarci s hroničnim paradontitisom trebaja da se zabrinu za svoju erekciju, ali treba ih informisati da je ta bolest povezana s erektilnom disfunkcijom - objasnio je autor studije doktor Žigang Žao.

 

foto: profimedia

U svom istraživanju analizirali su podatke pet prethodnih istraživanja od 2009. do 2014. sprovedenih na 213.000 ljudi u dobi od 20 do 80 godina. U svim istraživanimja su pronašli da je erektilna disfunkcija bila češća kod muškaraca koji su lečili hronični paradontitis, posebno kod mlađih od 40. i starijih od 59. godina.

 

foto: giphy

 

 

Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media