5 ideja kako da zavarate mozak da ne traži grickalice (GIF) (FOTO)

PAZITE ŠTA I KADA JEDETE

5 ideja kako da zavarate mozak da ne traži grickalice (GIF) (FOTO)

Za čime prvo posegnete kada ste nervozni? Za masnom i nezdravom hranom? Uz ove savete ćete se lako boriti protiv stresa i gladi izazvane njime.
Objavljeno:

Sa porastom nervoze raste i nivo stresa pa mozak prirodno traži lek u nezdravim slatkišima. Ukoliko ceo dan izdržavate da obuzdate apetit, ali kada vam neko digne pritisak osetite neizdrživu čežnju za čokoladama, keksevima i ostalim grickalicama, znači da vas je preplavio hormon stresa kortizol i da telo traži prirodni lek. Kako čistite uši? Uz ove kućne tehnike to će biti mnogo lakše i jednostavnije! (GIF) Slatkiši podstiču izlučivanje hormona sreće i daju vam dodatnu energiju pa posežete za njima kad ste uznemireni. Ali takve namirnice izazivaju nagli porast nivoa šećera u krvi i navalu energije, podižu raspoloženje, a sve to ubrzo smanjuje pad nivoa šećera i novi nalet gladi i nedostatka energije.

Evo nekoliko saveta kako da pobedite čežnju ka nezdravoj hrani: 1. Umesto kupovnih slatkiša, pripremite jabuku ili bananu pa ih pojedite kad nervoza izazove želju za slatkim. Kombinaciju suvog voća i orašastih plodova možete držati pomiešane u posudici na stolu. Da li znate zašto je tako važno jesti orahe? Nakon ovog ješćete ih svaki dan! (FOTO) Napraviti kuglice ili kolačiće koji sadrže suvo voće pa ćete imati pravu zamenu za čokoladne bombone.
Ako vas obuzme nervozna glad, grickajte štapiće od šargarepe i celera Naseckajte po pola šoljice celera i šargarepe pa držite u posudici i grickajte kad vas uhvati želja za slatkim da zavarate glad. Samo 1 kašika maslinovog ulja na prazan želudac i efekat je VAU! (FOTO) Ako niste ljubitelj sirovog povrća ili vam teško pada na želudac, narendajte šargarepu i celer, dodajte kašičicu meda i izmešajte, pa kad osetite potrebu, pojedite kašičicu ili dve.
5 namirnica koje ne biste smeli da podgrevate! (FOTO) 2. Žeđ ugasite domaćom vodom sa ukusom voća I čaša vode sa nekim dodacima može pomoći u sprečavanju gladi. U bokal vode iseckajte nekoliko kockica voća koje volite (na primer ananas), malo šumskog voća i dodajte listić mente. Kad odstoji, voda će poprimiti ukus voća, a u svakoj čaši imatćete i komadić koji na kraju možete pojesti.
Želite da smršate? Uradite to dok spavate! (FOTO) Možete da pripremite jak voćni čaj ili čaj od nane pa da ga ohladite i zaledite u kockicama. Kad želite da popijet čašu hladnog osvežavajućeg čaja, izvadite kockicu, dve, prelijte ih vodom i uživajte.
Ovih 5 uvrnutih stvari se dešavaju u vašem telu kada imate menstruaciju! (GIF) 3. Brze loptice od zobenih pahuljica i urmi U pola šoljice seckanih urmi, dodajte pola šoljice paste od lešnika i pola šoljice zobenih pahuljica. Izmešajte sastojke u ujednačenu smesu pa oblikujte kuglice. Možete dobiti od 10 do 12 kuglica, a jedna porcija sadrži četiri kuglice.
Amiši se kunu u ovaj lekoviti napitak, probajte ga i vi (FOTO) 4. Velike pauze između obroka izazivaju glad Kako biste sprečili stalne navale želje za slatkišima, jelovnik obogatite mahunarkama i celi m zrnima žitarica i jedite tri veća i dva manja obroka na dan. Pronađite vremena za vežbanje jer ono prirodno podiže nivo hormona sreće.
5. Pečene jabuke sa orasima i aromom klinčića Oljuštite i isecite 4 jabuke na okrugle kriške, pomešajte ekstrakt vanile, kašičicu cimeta i pola kašičice klinčića pa uvaljajte jabuke u mešavinu začina. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh napunite vodom i u njega poslažite jabuke. Pecite pola sata, ocedite i pospite mlevenim orasima. 8 saveta pomoću kojih ćete prodisati ako vas muče sinusi (GIF)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.