AKO VAM TRNU RUKE ILI PRSTI, ZNAČI DA VAM PRETE 2 OPASNA STANJA: Alarmantno je, može doći i do OŠTEĆENJA
Ruke, Foto: Profimedia

paŽnja

AKO VAM TRNU RUKE ILI PRSTI, ZNAČI DA VAM PRETE 2 OPASNA STANJA: Alarmantno je, može doći i do OŠTEĆENJA

Stručnjaci upozoravaju da ako vam ruke često trnu, mogu doći do dva opasna stanja. Jedan je problem sa štitnom žlezdom, a drugi je moždani udar

Objavljeno:

Ukoliko vam često ruke trnu, treba obratiti pažnju na ovaj simptom, jer može ukazivati na opasnu bolest.

Naime, ruke imaju najosetljivije receptore za dodir, koji su preko nerava povezani sa mozgom. Međutim, ako je jedan od tih nerava oštećen ili pritisnut, mozak ne može da reaguje na signale koje šalju receptori i tada ruke počinju da trnu, piše Lepa & sretna.

Stručnjaci upozoravaju da ako vam ruke često trnu, mogu doći do dva opasna stanja. Jedan je problem sa štitnom žlezdom, a drugi je moždani udar.

Štitna žlezda
foto: Profimedia

Hipotiroidizam ili nedostatak tiroidnih hormona može dovesti do oštećenja nervnog sistema, a kao signal za to često se javlja peckanje ruku. Ako pored ovih simptoma primetite da se gojite, kosa vam opada ili vam je stalno hladno, javite se lekaru što pre.

Lekari dodaju i da peckanje u rukama može biti signal za moždani udar. Ostali simptomi uključuju iskrivljena usta, nejasan govor ili nemogućnost jasnog razmišljanja, vrtoglavicu i zamagljen vid. Ako imate ove simptome, odmah potražite medicinsku pomoć.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.