Za zategnutu guzu i bez salca na stomaku! 5 zakona mršavljenja za svaki deo tela!
Foto: Shutterstock

primenite što pre!

Za zategnutu guzu i bez salca na stomaku! 5 zakona mršavljenja za svaki deo tela!

Jeste li se ikada zapitali zašto vam se masno tkivo najviše sakuplja na određenom delu tela?
Objavljeno: 23:21h

Nauka kaže da je distribucija masnoća povezana s određenim zdravstvenim navikama, a kada znate zašto se najviše gojite u stomaku ili bedrima lakše ćete odabrati režim ishrane i vrstu vežbanja koje će vam pomoći da smršate.

Evo kojih je to 5 najkritičnijih područja na telu i kako postupati...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

1. Gornji deo tela

Masno tkivo najviše se skuplja na stomaku, leđima, ramenima, predelu grudi i na rukama do lakta. Uzrok jeloša ishrana i nedostatak vežbanja. Uvedite promene u ishrani koje uključuju unošenje 500 do 1000 kalorija manje dnevno, pet puta nedeljeno vežbajte 30 do 60 minuta, a najbolje će biti kardio vežbe (bicikl, brzo hodanje). Vežbe radite tempom uz koji vam nije naporno razgovarati s drugom osobom.

foto: Giphy

Uključite i vežbe za gornji deo tela poput sklekova, trbušnjaka, zgibova, ekstenzija i slično.

Ako vam se masno tkivo najviše skuplja na stomaku i zadnjici izaberite vežbe za donji deo tela, a odličan izbor biće i kružni treninzi i biciklizam.

2. Područje stomaka od pupka i lumbalni deo leđa

foto: Giphy

Ako se gojite više u predelu stomaka, to može biti znak preteranog rada hormona stresa kortizola. Trudite se da se hranite što zdravije, jedete puno vitamina, minerala uz kombinovanje vežbi koje uključuju i tehnike za lakše podnošenje stresa, kao što su joga i pilates. Ako vam je pak stomak stalno nadut (bez prisutnosti sala na leđima) to može biti posledica poteškoća s disanjem ili preterane konzumacije alkohola. Smanjite unos alkohola ili posetite lekara ako imate problema s disanjem. 3. Područje stomaka od prsa i cela leđa

foto: giphy

Znak je da niste dovoljno fizički aktivni i da se hranite loše, odnosno da preskačete obroke i da se prejedate. Pokušajte da jedete pet umerenih obroka dnevno, manje porcije i što više zdrave, niskokalorične hrane. Uz to budite i više fizički aktivni, hodajte, plivajte i praktikujte vežbe za leđa i vežbe za stomak. 4. Područje stomaka, bedara i zadnjice

foto: Flickr/Sonriendo

Ako vam se sakuplja masno tkivo najviše na ovom, za mnoge žene 'kritičnom' području, to je jasan znak da niste fizički dovoljno aktivni. Fokusirajte se na vežbe izdržljivosti za donji deo tela, a odličan izbor će biti kružni treninzi i biciklizam.

5. Područje stomaka, zadnjice i čitavih nogu

foto: Giphy

Masno tkivo koje zahvati donji deo tela uključujući i nožne listove i gležnjeve obično je posledica trudnoće. Kod ovog problema važe isti saveti kao pod brojem 4, odnosno za područje stomak, bedara i zadnjica.

(Espreso.co.rs / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.