POSTOJE 3 VRSTE PREHLADE I OVAKO IH RAZLIKUJEMO: Važno je da ZNATE
Prehlada, Foto: Profimedia

Bitno

POSTOJE 3 VRSTE PREHLADE I OVAKO IH RAZLIKUJEMO: Važno je da ZNATE

Tu smo da saznate koju vrstu prehlade imate i kako da zaustavite njene simptome uz pomoć lekova i čajeva

Objavljeno:

Ovo doba godine donosi zdravstvene probleme. Najčešći simptomi su malaksalost, zapušen nos i bol u grlu. Ukoliko ih imate onda ste verovatno zakačili prehladu ili grip. Postoji više od dvesta virusa i većina nas će se razboleti najmanje jednom ili dva puta tokom godine, ali retko od iste bolesti.

Najbolja odbrana od prehlade je svakako zdrava ishrana i vitamin C. Ali ako ste se razboleli, otkrivamo vam koji tip prehlade imate i kako da se lečite.

Temperatura, Groznica, Virus gripa, Virus, Bolest, Prehlada
foto: Profimedia

PREHLADA NOSA

Simptomi su pun nos koji curi ili je začepljen, glavobolja i kijavica. Savet je da razgradite sluz tako što ćete ovlaživač vazduha držati upaljenim dok spavate ili posudu sa vodom na grejnom telu.

PREHLADA U GRUDIMA

Simptomi su začepljenost u grudima, bol u grlu, groznica i bolovi. Savet je da probate prirodna sredstva kao što su limun, med i đumbir.

PREHLADA GLAVE

Simptomi su zapušen nos, kao i suze u očima, pored glave koja pulsira. Savet je da naparite lice čim se probudite i taman pre nego što odete na spavanje. Odmarajte se i pijte dosta tečnosti, kao što su voda, limunada i čajevi.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.