Ima li razlike između smeđih i belih jaja?
Foto: Shutterstock

sveže ili staro?

Ima li razlike između smeđih i belih jaja?

Kada razbijete sveže jaje belance je pomalo mutno, a kod starijeg je skoro prozirno. Pokvarena jaja će uvek isplivati kad ih cela potopite u vodu
Objavljeno: 23:48h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ako želite nešto toplo, hranljivo i ukusno za doručak, jaja su dobar izbor, a ako dodate malo slanine, kobasicu ili povrće, začas je pred vama i ručak. Kao dodatak jelima, deo slastica ili pripremljena na razne načine, jaja su uvek nezamenjiva namirnica.

Od sada ćete je stalno koristiti! Svinjska mast je mnogo zdravija nego što to mislite! (FOTO)

Jaja sa smeđom ljuskom su kod nas najuobičajenija, iako u poslednje vreme u ima i onih snežno belih kakva viđate u TV serijama i filmovima. Zašto su neka jaja smeđa, a neka bela i da li se razlikuju osim po boji ljuske?

foto: giphy

Domaća jaja od pouzdanog proizvođača bi uvek trebalo da budu prioritet kada ih kupujete, tako ćete biti sigurniji da nemaju salmonelu.

foto: Thinkstock

Možda se čini da su bela jaja drugačija od smeđih ili da imaju drugačije nutritivne vrednosti, ali zapravo je sve isto osim boje ljuske. Bela možda izgledaju privlačnije i ona će bolje primitti boju tokom farbanja jaja za Uskrs. Stručnjaci kažu da je njihova ljuska bela samo zbog jednog razloga - nosi ih određena vrsta kokoški.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.