Kafa može da produži život, ali je važno koliko je pijete! (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

šoljica zdravlja

Kafa može da produži život, ali je važno koliko je pijete! (FOTO) (GIF)

Kofein deluje stimulativno na lučenje prirodnih lipida u koži koji popravljaju oštećenja kože, ubrzavaju zaceljivanje i vlaže kožu dajući joj prirodan sjaj
Objavljeno: 08:22h

Recept za superkafu

Običnu crnu kafu, kakvu inače pijete, zasladite s pola kašičice meda i dodajte sojino ili bademovo mleko i malo čilija u prahu. Dobićete ukusan napitak koji zbog kofeina i čilija ima učinak ubrzavanja metabolizma, a kafa i med su dobar izvor minerala i vitamina.

foto: giphy

Izvor sreće

Loše raspoloženje najčešće je posledica smanjenog nivoa dopamina u telu. Kofein stimuliše povećanje nivoa hormona sreće, dopamina i epinefrina pa tako razbuđuje, vraća osmeh na lice i daje energiju i snagu da prebrodite stresne situacije.

foto: profimedia

Za lepu kožu

Smatra se da kofein deluje stimulativno na lučenje prirodnih lipida u koži koji popravljaju oštećenja kože, ubrzavaju zaceljivanje i vlaže kožu dajući joj zdrav i prirodan sjaj. Mlevena kafa može biti i odličan piling u kombinaciji s maslinovim uljem.

foto: giphy

Čuva jetru

Stručnjaci tvrde da kofein može uticati na usporavanje razvitka ciroze jetre i raka jetre. Fenoli, kahveol i kafestol, koji se prirodno nalaze u kafi, deluju antivirusno pa bi mogli da spreče razmnožavanje virusa uzročnika hepatitisa B.

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.