NAJLAKŠI RECEPT ZA BAKLAVU SA ORASIMA: Umesto klasičnog ređanja kora napravite savijaču i prelijte sirupom! (VIDEO)
Baklava s orasima, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

nikada prevaziđena

NAJLAKŠI RECEPT ZA BAKLAVU SA ORASIMA: Umesto klasičnog ređanja kora napravite savijaču i prelijte sirupom! (VIDEO)

Baklava sa orasima je svima omiljena!

Objavljeno:

Baklava je vrsta vrlo slatkog deserta poreklom iz Turske. Ranije se pravila isključivo u domaćinstvima ili u poslastičarnicama a danas se može naći i u prodaji i u samouslugama i megamarketima. Baklava se priprema na razne načine u zavisnosti od sastojaka koji se dodaju i vrste sirupa kojim se prelivaju. Neke od vrste baklava su: turska baklava, grčka baklava, baklava sa višnjama. Najpoznatija je ova sa orasima čiji recept možete pročitati u nastavku.

Sastojci:

pakovanje kora za baklavu

200 g seckanih ili mlevenih oraha

15 g cimeta

150 g šećera

1 limun

70 g maslaca

Sirup:

400 g šećera

500 ml vode

sok od 1 limuna

Priprema:

U činiji pomešati orahe sa šećerom, cimetom i korom od 1 limuna koju izrendamo na sitno rende. Dobro promešajte. Otopljenim puterom premažite koru za pitu, stavite fil sa orasima.

Uzmemo 2 lista kore za pitu i umotamo u rolnu, pa ovu rolnu umotamo u još 1 koru za pitu. Ređajte ih u krug u pleh podmazan otopljenim puterom. Rolat namazati otopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C 50 minuta. Sirup pripremamo tako što pomešamo vodu sa šećerom i stavimo na umerenu vatru 15 minuta.

Nakon što skinete sirup sa vatre, dodajte sok od 1 limuna. Kada je baklava pečena, ostavite da se ohladi, pa je prelijte vrelim sirupom. Ostavite da odstoji 12 sati i poslužite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.