Smršati možete samo ako jedete dobro! (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

Čarobna formula

Smršati možete samo ako jedete dobro! (FOTO) (GIF)

Za gubljenje kilograma je važno da jedete ono što vam daje da osećaj sitosti traje duže, što cpopravlja mišićno tkivo i podiže nivo energije
Objavljeno: 17:20h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kad je u pitanju gubitak kilograma, većina ljudi se fokusira na količinu kalorija, ali tajna se zapravo krije na drugom mestu. Prema mišljenju Aleksandre Miler, korporativne dijetetičarke, fokus bi trebao da bude na proteinima.

Optimizam UNIŠTAVA hormone STRESA i smanjuje rizik od bolesti za 30 posto! (FOTO)

Adekvatni proteini su jako bitni u procesu skidanja viška kilograma jer osećaj sitosti traje duže, popravlja mišićno tkivo i podiže nivo energije.

foto: giphy

Miler ističe da su svačije telo i ishrana drugačiji, ali da su proteini čarobna formula jer vam mogu pomoći da se rešite tvrdoglavih kilograma. Minimalna količina proteina za žene je oko 0,4 grama po kilogramu, a onima koji žele da postanu fit Miler preporučuje povećanje unosa za 50 procenata.

foto: Thinkstock

To znači da za svaki kilogram treba konzumirati oko 0,54 do 0,68 grama proteina svaki dan. Miler tvrdi da proteini zadržavaju mišićnu masu tokom skidanja kilograma, posebno kada se kombinuju sa vežbama. Osim toga, omogućavaju bolju kontrolu nad apetitom. Međutim, ističe da je jako važno voditi računa i o izboru proteina jer nisu svi isti.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.