Da li su priče o doručku kao najvažnijem obroku obična laž? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

kako ti najviše prija

Da li su priče o doručku kao najvažnijem obroku obična laž? (FOTO) (GIF)

Ako ne volite da jedete ujutru i teško vam je da se naterate da bilo šta stavite usta, ovo su lepe vesti za vas
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Još od detinjstva slušate to da je doručak najvažniji obrok tokom dana i da ga nipošto ne smete preskakati, ali čini se da su vam roditelji pričali bajke.

Optimizam UNIŠTAVA hormone STRESA i smanjuje rizik od bolesti za 30 posto! (FOTO)

U novoj knjizi ‚‚Doručak je opasan obrok" naučnik Terens Keli kaže da doručak može napraviti više štete nego koristi. Često je upravo doručak, krivac za gomilanje kilograma, a osobama koje pate od dijabetesa može ugroziti život.

foto: giphy

Da li ipak treba izbegavati doručak?

Dijagnosticifokovan dijabetes tipa 2 je naveo kliničkog biokemičara i profesora Terensa kelija da napiše knjigu ‚‚Doručak je opasan obrok", a ona je odjeknula u javnosti. Glavna poruka knjige je jasna – sve one priče koje su vam govorili o doručku, kao najvažnijem obroku tokom dana su pogrešne. Doručak je loš za vaše zdravlje, a preskakanje prvog obroka ni bila bi bolja opcija.

foto: Thinkstock

Profesor Keli je sproveo rigorozno istraživanje i došao do vrednih zaključaka koji se kose s dosadašnjim tvrdnjama o zdravom doručku. Keli tvrdi da se zbog jutarnjeg obroka povećava broj kalorija koje unosite tokom dana, zahvaljujući naletima gladi koje osećate (do čega ne bi došlo da preskočite doručak), a što može dovesti do kardiovaskularnih oboljenja i dijabetesa.

foto: giphy

Kako je došao do zaključka da je doručak opasan obrok? Kada je Keli otkrio da ima dijabetes tipa 2, rečeno mu je da jede tri obroka dnevno ti e da nipošto ne preskače doručak, ali nakon svakodnevnog doručkovanja nezaslađene kaše od celog zrna žitarica i praćenja glukometra koji mu je lekar dao, shvatio je da mu nivo šećera u krvi nakon doručka naglo skoči i učestalo varira tokom dana. To se nije događalo kada bi preskočio doručak.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.