Šta vam grudi govore o vašem zdravlju? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

hormonske promene

Šta vam grudi govore o vašem zdravlju? (FOTO) (GIF)

Dugačak je spisak stvari koje mogu izazvati bol u grudima, a većina je benigna i uzrok su im uglavnom hormonske promene ili previše kofeina
Objavljeno: 15:11h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Većina žena ne pridaje puno pažnje grudima, a trebalo bi, jer upravo grudi otkrivaju mnogo o zdravlju. Najčešći razlog rasta grudi je gojenje, jer su grudi uglavnom sastavljene od masnog tkiva.

Zašto nije dobro operisati slepo crevo? (FOTO)

Drugi razlozi mogu biti trudnoća (zbog mlečnih kanalića koji se šire), upotreba kontraceptivnih pilula ili hormonske promene koje se odnose na sve što izaziva menstrualni ciklus. U svakom slučaju nema razloga za zabrinutost, jedino ćete morati da nabavite novi grudnjak.

foto: giphy

Ako vam se dešava suprotno i vaše grudi se smanjuju, verovatno ste izgubili na težini ili vam pada nivo estrogena. Ukoliko pritom imate akne i pojačanu dlakavost možda je reč o sindromu policističnih jajnika (PCOS). Uzrok može biti i previše kafe. Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazuje da ispijanje tri šolje kafe dnevno može smanjiti mlečne kanale.

foto: Profimedia

DNK određuje oblik grudi, ali se on s vremenom menja. - Oblik i izgled grudi u velikoj meri zavisi od vaših godina i menja se nakon rađanja i dojenja - ističe hirurg Danijel Maman.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.