Zašto mamurluk postaje sve teži s godinama? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

žene ga teže posnose

Zašto mamurluk postaje sve teži s godinama? (FOTO) (GIF)

Ne postoji univerzalni lek protiv mamurluka, postoji zdrav razum - a to je da budete blagi prema sebi, jer biologija neće
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako godine odmiču, tako postaje sve teže podnositi alkohol i jutra, a ponekad i dane, posle pijanstva, kada ste mamurni. Ako ste od onih ljudi koji sve češće vide da više ne mogu da podnesu pijanstva kao pre, od onih koji ne mogu sa žurke odmah na posao, postoji objašnjenje zašto vam mamurluk sve teže pada.

100 posto prirodan i 200 posto delotvoran lek protiv kašlja i bola u grlu (FOTO) (GIF)

Nekada ste mogli da pijete do jutra , a drugi dan se oporaviti najkasnije do dva popodne. Kako starite, oporavak je sve duži i nesnosniji. Ponekad traje danima.

foto: giphy

Za to su odgovorne biološke činjenice, i iako ne postoji univerzalni lek protiv mamurluka, postoji zdrav razum - a to je da budete blagi prema sebi, jer biologija neće.

foto: giphy

S godinama nivoi enzima alkohol-dehidrogenaze i aldehid dehidrogenaz u jetri, koji su potrebni da bi razgradili alkohol i njegove ostatke opada. Kao rezultat toga, acetaldehid, jedan od ostataka alkohola zbog kog se osećate grozno, ostaje u vašem organizmu.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.