SPREMITE TORNADO OMLET OD PAR JAJA I SOLI! Cela poenta je u TEHNICI, vrlo je lako, OBOŽAVAĆETE OVAKVA JAJA! (VIDEO)
Tornado jaja, Foto: Printscreen Youtube / 피기보이 PiggyBoy

INOVACIJA!

SPREMITE TORNADO OMLET OD PAR JAJA I SOLI! Cela poenta je u TEHNICI, vrlo je lako, OBOŽAVAĆETE OVAKVA JAJA! (VIDEO)

"Oornado omlet" koji spremaju svi u Koreji. U pitanju je vrlo popularna ulična hrana

Objavljeno:

"Tornado omlet" je ukusno jelo koje je zaista jedinstveno. Ovo jelo se više oslanja na tehniku i opremu nego na bilo šta drugo. Možda zvuči kao da je teško napraviti, ali postoji jednostavan način da se to napravi.

Sastojci:

4 jaja

So (za začin)

Biber (za začin)

Biljno ulje, maslac (ako ne koristite ulje)

1. Umutite jaja zajedno u činiji. Umutite dok ne bude glatko ili dok ne ostanu pramenovi kada podignete viljušku iz mešavine. Za bolji i bogatiji ukus po želji začinite jaja sa prstohvatom soli i bibera. Da biste dobili svilenkastiju teksturu, razmislite o korišćenju sita nakon mućenja jaja.

Tornado jaja
foto: Profimedia

2. Sipajte malu količinu biljnog ulja u tiganj. Zagrejte tiganj na srednjoj po jakoj vatri dok se ne zagreje. Uverite se da je tiganj vruća, a ne topla ili vaš vrtlog možda neće izgledati kao jedan. Možete zameniti biljno ulje korišćenjem malo putera. Možda bi bilo bolje koristiti tiganj sa neprijanjajućim slojem.

3. Sipajte svu mešavinu jaja u tiganj. Sačekajte nekoliko sekundi ili dok se jaje ne zgruša i formira tanku, ali čvrstu osnovu. Ovo morate savršeno tempirati jer ne možete da se vrtite ako čekate predugo ili prekratko.

4. Ubacite jaja. Prislonite obod jajeta sa dve suprotne strane tiganja pomoću štapića i prevucite ih do sredine tiganja, ali pazite da držite štapiće odvojeno. Kada vučete štapiće za jelo u sredinu, stavite ih oko 3 centimetra (1,2 in) jedan od drugog kako biste ih lako okretali.

Tornado jaja
foto: Profimedia

5. Napravite vrtlog koristeći štapiće za jelo. Počnite polako da okrećete štapiće u krug. Dok to radite, uverite se da držite štapiće za jelo oko 3 centimetra (1,2 in) jedan od drugog sve vreme. Posle nekog vremena, jaje će početi da izgleda kao vrtlog. Malo protresite tiganj dok rotirate štapiće za jelo da biste olakšali proces. Možete okrenuti tiganj umesto da okrećete štapiće za jelo.

1 / 5 Foto: Printscreen Youtube / 피기보이 PiggyBoy

6. Uklonite jaje pre nego što se skroz isprže. Ovo će osigurati da ima blago vlažnu teksturu. Preostala toplota će nastaviti sa kuvanjem jaja. Začinite sa još bibera po želji. Jelo treba odmah da poslužite. Jaje je najbolje poslužiti uz pirinač ili kari.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.